Belarus başkanının pasaport bilgilerini NFT olarak satmaya çalıştılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belaruslu Siber Partizanlar adlı hacker aktivist grubu, Belarus Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun pasaport bilgilerini içeren bir NFT satmaya çalıştı.

Grup, bu adımın “Minsk ve Moskova’nın kanlı rejimiyle mücadele” için halk tabanından gelen bir finansman sağlama kampanyasının parçası olduğunu söyledi.

Grup üyeleri, tüm Belarus vatandaşlarınn pasaport bilgilerini içeren devlet veri tabanına sızarak, “Belarus Pasaportları” adlı bir NFT koleksiyonu başlattılar. Bu koleksiyon, iddiaya göre Lukaşenko’nun gerçek bilgilerini gösteren bir dijital pasaport da içeriyor.

1/3For the 1st time in human history a #hacktivist collective obtained passport info of the ALL country’s citizens. Now we’re offering you an opportunity to become a part of this history . Get a unique digital version of #lukashenka passport as #NFT https://t.co/gOlWdoUehi pic.twitter.com/RxdWpBqA8f

— Belarusian Cyber-Partisans (@cpartisans) August 30, 2022

Kimi yorumcular, ön sayfada “Cumhuriyet” yazması ve “Aleksandr”ın yanlış telaffuz edilmeis nedeniyle,  dijital pasaport bilgilerinin sahte olduğunu iddia ediyor.

Hacker’lar, pasaport bilgilerini Lukaşenko’nun doğum günü olan 30 Ağustos’da OpenSea pazar yerinden satmaya çalıştı. Ne var ki, satışın kısa sürede durdurulması nedeniyle şimdi alternatif bir yol arıyorlar.

“Diktatörün bugün doğum günü, onu mahvetmemize yardımcı olun! Sanat eserimizi satın alın. Özel teklif, Lukaşenko’ya parmaklıkların ardında olacağı yeni bir Belarus pasaportu.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Belarus başkanının pasaport bilgilerini NFT olarak satmaya çalıştılar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!