Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Short Açanlara Kazandırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralarda yaşanan son düşüşler birçok yatırımcının zarar etmesine neden oldu. Kaldıraçlı işlem yapan birçok yatırımcı ise tasfiye edilerek varlıklarını kaybettiler. Ancak bu noktada bazı yatırımcılar kâr etmeyi başardı. Öyle ki Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) düşeceğini düşünenler yüzde 50’nin üzerinde kazanç sağladılar.

Grayscale Bitcoin Trust(GBTC), Short Açan Yatırımcılarına Kazandırdı

Kripto para sektöründe bazı yatırımcılar fiyatlar artında değil de düşünce kazanabiliyor. Özellikle Bitcoin’de (BTC) yaşanan düşüş öncesi bu durumu tahmin eden yatırımcılar oldukça kazançlı çıktı diyebiliriz. S3 Partners’ Analiz Başkanı Ihor Dusaniwsky‘ye göre, Grayscale Investments’ın Bitcoin Trust’ına (GBTC) short işlem açanlar, Haziran ayının başından Temmuz ortasına kadar yaklaşık yüzde 50’lik bir getiri elde etti.

Açığa satış yapanlar, sektör için tarihi bir düşüşün ortasında kripto merkezli hisse senetlerinde önemli bir kâr elde ettiler. 

İlginizi çekebilir: Kripto Şirketi BCB Group, Yeni CEO Yardımcısını İşe Aldı

Ancak Dusaniwsky’ye göre en çok kâr getiren ürün GBTC olmadı. Birinci sırada ise yarıiletken çip ürünü çıkaran DRXN DAILY yer aldı. Bu noktada GBTC’nin bir ETF olmadığını belirtmemizde fayda var. Ancak yatırımcılar GBTC ürününü bir borsa yatırım fonu gibi gördüklerinden yatırımlarını buna göre yaptılar.

Son olarak S3 Partners şirketinin hazırladığı listede 3. sırada ise yine bir Bitcoin ETF ürünü yer aldı. Listeye baktığımızda ProShares Bitcoin Strategy ETF’i (BITO) için short işlem açanların yüzde 40’lık bir getiri sağladıklarını görüyoruz.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Short Açanlara Kazandırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!