Vietnam’da Blockchain Sektörü Zora Girdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain yeniliklerine sıcak bakan ülkeler arasında yer alan Vietnam’da Blockchain sektörü zorda. Ülkede Blockchain sektöründe uzman kişiler bulabilmek zorlaşıyor.

Vietnam’da Ciddi Bir Blockchain Uzmanı Sıkıntısı Bulunuyor

Vietnam, Blockchain sektöründe insan kaynağı sıkıntısıyla mücadele ediyor. Ülkede yetkin kişilerin sayısının az olması, Vietnam’ın hızla genişleyen Blockchain projelerinin ilerlemesini yavaşlatıyor. Genel olarak Güneydoğu Asya ülkesi olan Vietnam’da yetenekli ve tecrübeli yazılım geliştiricileri konusunda sıkıntı yaşanmıyor ancak dağıtılmış defter sistemleriyle çalışmak için gerekli kimlik bilgilerine sahip çok az kişisi bulunuyor. Fight of the Ages video oyununu geliştiren şirketin CEO’su tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İlginizi çekebilir: Andorra, Kripto ve Blockchain’i Benimsemeye Başladı

Ülkede yetkin kişilerin sayısının azlığı, ülkeye yeni çalışanların gelmesinin önündeki en büyük engel. Bununla birlikte Vietnam’ın durumu hafifletmeye yardımcı olacak çok fazla eğitim programı da bulunmuyor. Nitelikli Blockchain programcılarının sayısının az olması, yeni ürünler geliştirilmesine de engel oluyor. Önemli sayıda potansiyele sahip olan değerli girişimler sadece geliştirme aşamasında kalıyor.

Finansa da dahil olmak üzere pek çok sektörde Blockchain uzmanı sıkıntısı bulunuyor. Ülkede uzman kişilerin azlığından etkilenen diğer sektörler ise eğitim, sağlık, lojistik ve tarım olarak açıklandı. Vietnam ekonomisinin ellinin üzerinde alt sektörü, Blockchain teknolojisine dayalı çözümler üzerinde çalışmalara başlamıştı. Ülkede, sadece GameFi endüstrisinde tek başına 600 girişim bulunuyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Vietnam’da Blockchain Sektörü Zora Girdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!