Ethereum Sepolia Testnet’inde Birleşme Gerçekleşti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Blockchain ağı hem DeFi hem de NFT’ler söz konusu olduğunda en aktif Blockchain ağlarında üst sıralarda yer alıyor. Birçok alanda en aktif ağ olarak öne çıkan Ethereum, konsensüs mekanizmasındaki köklü değişiklik sırasında bazı aşamaları adım adım atlıyor. Son olarak ana ağ yükselmesi için önemli bir adım olan Sepolia birleşmesi testnet‘te gerçekleşti.

Ethereum Sepolia Testnet’inde Birleşme ile PoW ve PoS Bağlandı

Ethereum 2.0′ın ana odak noktası olan Proof of Stake, Ethereum ağı için en önemli gelişme olarak tanımlanıyor. Özellikle ağın şu anki düşük verimliliği ve yüksek işlem ücretlerine bir çözüm olması planlanan yükseltme, ne yazık ki oldukça karmaşık bir işlem. Öyle ki ağın temel yapılarından biri olan Proof of Work konsensüs yapısından Proof of Stake konsensüsüne geçmesi, bir arabanın çalışırken şaftının değiştirilmesi ile benzer bir efor gerektiriyor. Bu yüzden bu güncelleme öncesi yapılan değişikliklerde katmanlı bir yapı izleniyor. Yapı katmanlardan birisi olan Sepolia ise iki konsensüs yapısının ortak bir geçiş yapmasına olanak tanıyor.

İlginizi çekebilir: Metaverse ve Blockchain Arasında Nasıl Bir İlişkisi Var?

Son olarak, Sepolia’nın Proof of Work zinciri (yürütme katmanı), Proof of Stake zinciri (konsensüs katmanı) ile saat 17.00’da birleşti. Bunu gerçekleştirmek için, test ağının Proof of Work ve Proof of Stake taraflarındaki Node operatörleri, istemci yazılımlarını birlikte güncellemek zorunda kaldı.

Bu birleşim testinin amacı, Sepolia’nın her iki zincirindeki doğrulayıcı node’larının birlikte çalışıp çalışamayacağını kontrol etmekti. Aynı işlem, Ethereum ana ağ birleştirme olayı ile gerçekleşecek şekilde ayarlandı. Henüz bir tarih belirlenmemiş olsa da, bu yılın sonundan önce bu işlemin mainnet’te gerçekleşmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ethereum Sepolia Testnet’inde Birleşme Gerçekleşti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!