Bitcoin, SHIB ve ETH’yi Etkileyecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı 20.000 dolar civarında duruyor. 19.000 doların altına düşmeyi ya da 21.000 doların üzerine çıkmayı reddediyor. Dünyanın en büyük kripto para birimi, şu anda fiyatı aralığa bağlı seviyelerde dalgalanmaya zorlayan dış faktörlerden oldukça etkileniyor gibi duruyor. BTC fiyatı her iki tarafta da muazzam bir baskı altında görünmekte. Ancak, güçlü bir kırılma hızla yaklaşıyor olabilir. Bunun için, bu ay boyunca öne çıkan gelişmelere bakmak gerekiyor. İşte detaylar…

Bitcoin fiyatı bu ay nelerden etkilenecek?

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere yakın geçmişte, BTC fiyatı ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını yükseltmesinden etkilenmişti. Kripto alanı, sonunda düşüş yaşasa da küçük sıçramalar kaydetti. FOMC’nin yeni bir hamleyle 27 Temmuz’un son haftasında bir toplantı daha yapması planlanırken, toplantı tutanaklarının yayınlanması bekleniyor. Tutanaklar, Türkiye saati 21’de açıklanacak.

Öte yandan bir analist olan JJcycles, ABD’de işsizlik oranının yüzde 3,6 civarında olacağının tahmin edildiğine dikkat çekti. Ayrıca 2 enflasyonist önlem, TÜFE ve ÜFE rakamlarının BTC fiyatını büyük ölçüde etkileyebileceğine inanıyor. ÜFE, Üretici Fiyat Endeksi ve TÜFE, önceki Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 1 ve yüzde 0.5 civarındaydı. Bu nedenle, bu olayların, yönü ne olursa olsun Bitcoin’i yüksek oranda etkilemesi bekleniyor.

Kripto ve hisse senetleri korelasyona devam ediyor mu?

Yukarıdaki olayların yanı sıra, yıldız kriptoyu ve tüm piyasayı büyük ölçüde etkileyebilecek bir diğer faktör de DXY’nin güçlenmesi. Daha önce, DXY 103 seviyesindeki kritik direnç üzerinde gezinirken, piyasalar ağır bir şekilde çökmüştü. Şu anda, DXY endeksi üç aylık ticareti 2004’ten bu yana en yüksek seviyede kapattı. Şu anda, endeksin değeri 105 civarında. Ayrıca, endeksin 120’ye ulaşacağını tshmin edenler de var.

Bitcoin ayı piyasası

Bununla birlikte, analist, bastırılmış bir hareketin 12-20 ayı içinde kripto alanı içinde birkaç yardım rallisinin beklenebileceğine inanıyor. Ayrıca, DXY rekor seviyelere yükselirken varlıkların hala toparlanabileceğini, istikrara kavuşabileceğini açıkça belirtiyor. Genel olarak, olaylar dizisi ve piyasa oluşumları, Bitcoin (BTC) fiyatı için tabloları değiştirebilir. Ayrıca, Temmuz ayı tüm kripto alanı için son derece önemli olabilir. Uzmanlara göre piyasa, Temmuz ayındaki beklenen olaylardan geçerse, düşüş eğilimi bir süreliğine durdurulabilir. Boğaların ayıları kontrol altına almasına yol açabilir.

Şu anda en büyük kripto para birimi olan BTC, yüzde 2’lik bir yükseliş ile 20.156 dolardan işlem görüyor. Öte yandan, en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) yüzde 1’lik yükseliş ile 1.140 dolarda. SHIB, DOGE, SOL, ADA gibi diğer kripto para birimlerinde ise kayda değer bir değişim yok. Yatırımcıların izlemesi gereken gelişmelerin en yakını ise, bugün TSİ 21’de açıklanacak olan FED tutanakları.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin, SHIB ve ETH’yi Etkileyecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!