Bitcoin Kritik Bölgede! Traderler Hangi Seviyeleri Bekliyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in teknik ölçümleri, 17.600 dolardan bu yana hafif iyileşmeler olduğunu göstermektedir. Ancak balinalar ve piyasa yapıcılar, başka bir bozulma riskine karşı önlem almaktadır. Ayrıca önlem gerektiğini belirtmeye devam etmektedirler. 18 Haziran’daki 17.600 dolara düşüşün ardından Bitcoin yatırımcıları arasında hafif bir umut duygusu ortaya çıkmıştır. Ayrıca kısa vadede bir yükselen model gerçekleştirerek 21.000 dolara yükseliş gösterdi.

Devlet yetkililerinden gelen son olumsuz açıklamalar yatırımcı iyimserliğini engellemeye devam etti. İsviçre Ulusal Bankası (SNB) başkan yardımcısı Thomas Muser, yakın zamanda açıklama yaptı. Kripto endüstrisinde mevcut finansal düzenlemelerin uygulanması halinde merkezi olmayan finans (DeFi) ekosisteminin varlığının sona ereceğini söyledi. 26 Haziran’da The People’s Daily’de yayınlanan bir makale, şimdi Terra Classic (LUNC) olarak yeniden adlandırılan Terra’dan (LUNA), ağın çöküşünden ve yerel Blockchain uzmanı Yifan He’den, kriptodan bir ponzi şeması olarak bahsetti. “Bitcoin dahil tüm düzenlemeye tabi olmayan kripto birimleri, benim anlayışıma dayanan ponzi planlarıdır” açıklamasında bulunmuştur.

24 Haziran’da, Singapur Para Otoritesi’nin (MAS) baş fintech yetkilisi Sopnendu Mohanty’de açıklamada bulundu. Açıklamaya göre, kripto para birimi endüstrisinden herhangi bir dolandırıcılığa karşı “acımasız ve amansız bir şekilde sert” olacağına dair söz vermiştir. Sonuç olarak, 20.000 doların destek olduğunu düşündüğü için Bitcoin yatırımcıları karışık duygularla karşı karşıyadır. Bu arada bazı yatırımcılar, küresel bir durgunluğun riskli varlıklar üzerindeki etkisinden korkmaktadır. Bu nedenle, yatırımcılar daha yüksek bir gerileme ihtimalini fiyatlayıp fiyatlandırmadığını anlamak için türev piyasa verilerini analiz etmeye devam etmektedir.

Bitcoin

Bitcoin vadeli işlemleri dengede hareket ediyor!

Perakende yatırımcılar, fiyatları normal spot piyasalardan farklı olduğu için genellikle aylık vadeli işlemlerden kaçınmaktadır. Yine de bu yatırım aracı, fonlama oranı dalgalanmasından kaçındıkları için profesyonel yatırımcıların tercih ettiği araçlardır. Sabit aylık sözleşmeler genellikle spot piyasalarda hafif bir primle işlem görür. Ayrıca yatırımcılar anlaşmayı durdurmak için para kazanmayı hedeflerler. Sonuç olarak, vadeli işlemler sağlıklı piyasalarda yıllık yüzde 5 ila yüzde10 primle işlem görmektedir. Ayrıca bu özelliğin kripto pazarlarına özel olmadığını belirtmemiz gerekmektedir.

BTC vadeli işlemler

Bu gösterge azaldığında veya negatife döndüğünde, gerileme olarak bilinen bir duruma işaret etmektedir. Ayrıca endişe verici, düşüş eğilimi gösteren bir kırmızı bayrak olarak karşımıza çıkmaktadır. Bitcoin 17.600 dolara düşerken ortalama primin negatif alana zar zor dokunması dikkat çekicidir. Halihazırda son derece düşük bir vadeli işlem primi (temel oran) bulundurmasına rağmen piyasa, kaldıraç alıcıları ve satıcılar arasında dengeli bir talep bulunmaktadır.

Bazı ölçümler, madencilerin önemli miktarda BTC satmasının ardından Bitcoin’in 18 Haziran’da dibe vurmuş olabileceğini gösteriyor. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, bu kapitülasyonun zaten gerçekleştiğini göstermektedir. Balinaların ve arbitraj masalarının ayarlanması bu tarz durumlarda biraz zaman alabilmektedir. Riskin hafifletildiğine dair kanıt bulunana kadar, Bitcoin muhtemelen 22.000 doların altında işlem görmeye devam edecektir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin Kritik Bölgede! Traderler Hangi Seviyeleri Bekliyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!