İşte Bu Hafta Bitcoin, SHIB ve Altcoinleri Etkileyecek 5 Şey!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) 20.000 doların üzerinde yeni bir haftaya başlıyor. Ancak önemli bir destek seviyesi ulaşılamadığından yeni bir düşüş rekoru kırıyor. 22.000 dolara kısa bir yükselişle noktalanan sakin bir hafta sonundan sonra BTC/USD, CME vadeli işlem piyasalarının Cuma kapanış fiyatına geri döndü. Peki, önümüzdeki günlerde neler olabilir? İşte BTC ve altcoin alanını etkileyebilecek faktörler…

Traderlar Temmuz’da Bitcoin fiyatı için neler bekliyor?

Bu hafta Bitcoin traderları arasındaki genel duygunun “kayıtsız” olarak tanımlanabileceği düşünülüyor.  Hafta sonu veriler, BTC/USD’nin kimsenin olmasını istediği yerden çok uzakta olduğunu gösteriyor. 200 haftalık kilit hareketli ortalamanın (WMA) ulaşılmaz olmasıyla; Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksinin “aşırı korkusunun” kanıtladığı gibi, orada değerli küçük bir yükseliş hissi var.

CryptoQuant’ta bir analist olan Venturefounder, “Önümüzdeki 6 ay içinde BTC’nin kapitülasyon ile karşı karşıya kalacağını düşünüyor. Döngünün 14-21 bin dolar arasında dibe vuracağını ve 2023’ün çoğunda fiyatın 28-40 bin dolar civarında görüleceğini aktarıyor. Bir sonraki halving’e kadar ise fiyat tekrar 40 bin dolar olacak. Venturefounder’ın tezi, Bitcoin için dibin henüz dipte olmadığına ve herhangi bir rahatlama hamlesinin tam olarak bu olduğuna dair daha geniş bir inancın göstergesidir. Daha düşük seviyelere giden yolda dikkat dağıtıcılar, sermayeyi piyasada yeni başlayanlardan ve zayıf ellerden alır.

Beklentiler, Temmuz ayının ilk haftasının kripto ve risk varlıklarında bir sonraki büyük volatilite nöbetini sağlayabileceği yönünde. Popüler trader Crypto Tony, “Bitcoin’de bir gecede pek bir şey olmayacak, ancak şu anda katalizör eksikliği nedeniyle oldukça yavaş bir hafta bekliyorum” dedi. Ancak Temmuz ayının, yaklaşan katalizörler dolayısıyla volatil geçeceğini düşünüyor.  Türev devi BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes için önümüzdeki ayın ilk haftası, makro yıldızların bir kez daha hodler’ları cezalandıracağı bir dönem olacak. Hayes, Haziran ayının başlarındaki bir blog yazısında, ABD FED’in aşırı yüksek oranlı faiz artırımını ve bilanço indirimini bir risk varlık kâbusunun temel zemini olarak işaretledi.

Bitcoin'de Olağandışı Balina Aktivitesi! Neler Bekleniyor?

Bu ayı piyasası ne kadar normal?

Bazı panik BTC’lerini satarken, analistler şimdiye kadar Bitcoin ayı piyasasının kapsamında olağandışı bir şey olmadığını göstermeye çalışıyorlar. Bunların arasında, BTC için sakinlik çağrısı yapan on chain analiz firması Glassnode var. Glassnode, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Ayı piyasasının en düşük seviyeleri, tarihsel olarak ATH’den yüzde 75 ila yüzde 84 arasında BTC düşüşleri ve 2019-20’de 260 gün, 2015’te 410 gün sürmesi ile kuruldu. Mevcut düşüşün Kasım 2021 ATH’nin yüzde 73.3 altına ulaşması ve 227 gün ile 435 gün arasında bir süre almasıyla, bu ayı piyasası artık kesinlikle tarihsel normlar ve büyüklük içinde.

Mevcut durumu öne çıkaran Bitcoin’in kendisi değil, yatırımcıların fiyat değişikliklerine verdiği tepkiler. Tarihsel normlarda kalan kayıplara rağmen, BTC’nin zararına satışları önceki rekorları geride bıraktı. Glassnode, “20 bin dolarlık bölgeye doğru son fiyat düşüşü, tarihteki en büyük günlük USD cinsinden gerçekleşen kayıpla noktalandı” dedi. Yatırımcılar, toplu olarak tek bir günde 4.2 milyar dolarlık zarara kilitlendi.  BTC açısından bu, kayıplar Bitcoin tarihindeki üçüncü en büyük kayıptır.

BTC, 200WMA’nın altında ilk aylık kapanış riski taşıyor

Haziran ayı kapanışına üç gün kala, kişinin bakış açısına bağlı olarak işler ya endişe verici ya da Bitcoin için “ilginç” görünüyor. Ayı piyasası tüm hızıyla devam ederken, BTC/USD önceki makro düşükler sırasında kendisini destekleyen önemli bir trend çizgisinin altında kalmaya devam ediyor. Değeri hiç düşmeyen 200 haftalık hareketli ortalama (WMA) şu anda 22.430 dolarda. Önceki ayı piyasalarında Bitcoin, destek olarak 200WMA’yı korudu. Ancak bu sefer, seviye dirence dönüşüyor. Bu nedenle, stok-akış fiyat modeli yaratıcısı PlanB, 200WMA’nın altındaki ilk aylık kapanışı işaretleyeceğinden, ayın sonunu “ilginç” olarak tanımladı.

26 Haziran’da bir grafik, Bitcoin’in 200WMA ile blok halving olaylarından uzaklığı arasındaki ilişkiyi gösteriyor; bunlar, daha önce bahsedilen ayı piyasası paradigmalarını içeren dört yıllık döngüleri betimliyor. Bu arada Glassnode’da on chain analist olan Checkmate, şu anda BTC fiyatını karakterize eden olağandışı düşüş özelliklerine dikkat çekti. 200WMA’nın altında olmasının yanı sıra, BTC/USD’nin de gerçekleşen fiyatının altında ve Mayer Multiple metriğinin “satın alma” bölgesinin derinliklerinde olduğunu belirtiyor. Mayer Multiple, fiyatın 200 günlük hareketli ortalamanın ne kadar altında olduğunu ve dolayısıyla belirli bir seviyedeki bir satın almanın asimetrik getiriler yaratma olasılığının ne olduğunu gösteriyor.

Bitcoin hakimiyeti çok ayın en yüksek seviyesinden düşüyor

Altcoin’ler; Terra ve Celsius dahil olmak üzere birden fazla büyük projeden kaynaklanan karışıklık nedeniyle Bitcoin’den daha fazla acı çekiyordu. Ancak şimdi durum değişiyor. Bitcoin hakimiyeti bu yılki yükselişin ardından tersine döndü. Altcoinlerin kısa vadede olması gereken yer olabileceğine dair önerilere yol açtı. Twitter hesabı BTCfuel, bu nedenle avantajların şu anda altcoin’lerde yattığına dikkat çekiyor. 11 Haziran’da 11 ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 48.36’ya ulaştıktan sonra, Bitcoin’in toplam kripto piyasa değerindeki payı, yüzde 43’e geriledi.

Altın ve Bitcoin İçin Haftalık Ekonomik ve Finansal Yorumlar!

Tecrübeli trader Peter Brandt için, Bitcoin’in alternatiflere karşı göreceli gücü, boğaların gözünden daha önemli olabilir. Piyasa değeri hakimiyet verileri hakkında “Bu grafik büyük bir anlatı olabilir” diye tartıştı. Bu arada diğerleri, altcoinlerin ileriye dönük anlamlı bir şekilde parlama zamanının gelmediğinden emin. Venturefounder’a göre, BTC’yi elde tutmak hala en iyi bahis. Ticaret grubu Decentrader, en son hakimiyet eylemi hakkında ayrı yorumlarda “Normalde ayı piyasasında BTC’den çok altcoin akar piyasaya,” dedi.

Bitcoin tekrar ana akım haline geliyor

Bitcoin, ana akım internet kullanıcıları arasında bir yıl içinde herhangi bir zamanda olduğundan daha popüler. Ama bu, kutlamaya değer bir şey mi? Google Trendler’den elde edilen veriler, bu ay, Mayıs 2021’den bu yana herhangi bir noktada olduğundan daha fazla kişinin Google’da “Bitcoin” araştırdığını doğrulamakta.

Bununla birlikte, şimdi olduğu gibi, BTC fiyat hareketi yüksekler yerine uzun vadeli düşükleri hedefliyor. Bu da ana akım ilgiyi tetikleyen düşüş olayları olduğunu gösteriyor. Karşılaştırıldığında, geçen Kasım ayının tüm zamanların en yüksek seviyesi, arama ilgisi söz konusu olduğunda düşük seviyelerde gözüküyor. Bu nedenle, “Bitcoin öldü” gibi ifadeler için arama aktivitesi arttı. Bu, sosyal medya kullanıcıları tarafından piyasanın “teslim olma” aşamasında olduğunun olası bir işareti olarak not edildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
İşte Bu Hafta Bitcoin, SHIB ve Altcoinleri Etkileyecek 5 Şey!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!