Solana’dan (SOL) İşlem Ücreti için Rahatlatan Açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain sektörü tüm hızıyla gelişimini sürdürürken yeni nesil teknolojiler de ağlara entegre edilmeye devam ediyor. Solana ise verimliliği artırmaya odaklandığı yeni ağ yükselmesi ile yeni bir ücretlendirme modelini hayata geçiriyor. Kullanıcılar ise bu yeni modelin işlem ücretlerini artıracağından endişeli. Ancak Solana kurucu ortağına göre bu gerçekleşmeyecek.

Solana (SOL) Güncellemesi İşlem Ücretlerini Çok Etkilemeyecek

b Blockchain ağı, yapısı gereği oldukça verimli, hızlı ve ucuz bir ağ. Ancak bu avantajlar yakın döneme kadar ağın sürekli olarak çökmesi ile sonuçlanıyordu. Birçok kez spam saldırısı altına kalan ağ, ek olarak üst üste çok fazla işlemin (saniyede 6 milyon) bitmesi sonrası duraksamalar ile karşı karşıya kalıyordu. Öyle ki en son yaşanan ağ duraksamasında bireysel node trafiği 100 Gbps oranını aştı.

İlginizi çekebilir: zCloak Network, Web3 ve Blockchain Girişimlerini Genişletecek

Bu çöküş olayları sonrası yeni bir güncelleme getiren ekip,  daha geniş ve ağı çok etkilemeyen yeni bir “mahalle ücretleri” yaklaşımını benimsiyor.

Solana kurucu ortaklarından olan Anatoli Yakovenko, v1.10.25 Solana ağ güncellemesinin ilk kullanıma sunulmasının ardından bu yeni ücret önceliklendirme yaklaşımının nasıl çalıştığını açıklayan bir Twitter ileti dizisi yazdı. Yükseltmenin ağın dengelenmesine nasıl yardımcı olabileceğine dair detayları paylaşan Yakovenko, ağın işlem ücretleri kısmında fark yaşamayacağını söyledi.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Solana’dan (SOL) İşlem Ücreti için Rahatlatan Açıklama
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!