Bu Diplere Düşecek! Felakete Hazırlanın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’de 20 bin dolar kritik. Lider kripto para birimi bu seviyeye düştüğünde, Bitcoin’e karşı borç alan firmaları ağır tasfiyeler bekliyor. Bitcoin yatırımcılarının short pozisyonları, kredi platformları için tehdit edici bir marj çağrısı…

Analist, Bitcoin fiyatının 20.000 doları göreceğini, milyonlarca dolarlık likidasyonu tetikleyeceğini söyledi

Bitcoin destek seviyesini 20 bin dolarda tutmak için mücadele ediyor. Diğer yandan, yatırımcılar ve firmalar şu anda bir “kaldıraç savaşına” kilitli durumda. Bu tez, kripto depolama hizmetleri sağlayan Ballet Global’un kurucusu ve CEO’su Bobby Lee’dan geldi.

Görünüşe göre, firmalar Bitcoin’in tasfiye noktasına ulaşmasını engellemek için mücadele ediyor. Bu esnada, yatırımcılar 20 bin dolar civarında short pozisyon alıyor. Bu istikrarsız durum, short’cuların kazanmasına ve fiyatı 20 bin doların altına düşürmesine neden olabilir. Bobby’ye göre, 20 bin doların altına bir düşüş, kriptoya karşı borç alan firmalar için felaket olacak.

Bitcoin 10.000 dolara düşecek

Yine de Bobby, mevcut piyasa koşullarının Bitcoin’i 20 bin doları yeniden test etmeye zorlayacağını öngörüyor. Bu gerçekleşirse, lider kripto 19 bin dolar ve ardından 18 bin dolarla tehdit altında. Bitcoin’e karşı borç alan birçok firmanın tasfiye pozisyonları 20 bin dolar civarında. Bobby Lee’ye göre:

Bence 20.000 doları test edip 19.000-18.000 dolara gideceğiz. 20.000 dolar aralığında tasfiye pozisyonları olan çok sayıda Bitcoin borçlusu var.

Bitcoin Ustası Lee: Bu Diplere Düşecek

Yazım sırasında Bitcoin, bu seviyesinin sadece 400 dolar üzerinde işlem görüyor. Bu nedenle, bu destek seviyesinin yeniden test edilmesi, daha düşük bir tasfiye pozisyonu oluşturmak için tasfiye veya daha fazla teminatın konuşlandırılması anlamına gelebilir. Bobby Lee şöyle devam ediyor:

Bitcoin 15.000 ila 20.000 dolar aralığına düştüğünde satılması gerekecek teminat olarak taahhüt edilen çok sayıda BTC var. Bitcoin 10.000 dolara düşerse şaşırmam ama bu kısa vadeli bir acı. Uzun vadede hala çok iyimserim.

Piyasa ikinci Terra sınavını, Celsius ile veriyor

Celsius, Terra benzeri bir felakete dönüştü. Protokol milyonlarca DAI borçlarıyla ayakta kalmak için mücadele ederken kripto topluluğunun en büyük endişesi. Önümüzdeki günlerde, olası bir 20 bin dolara düşüş, Celsius’tan bir miktar ağır tasfiye getirecek.

Bununla birlikte, Peter Brandt gibi analistlere göre, 20 bin dolar seviyesinin yeniden testi, BTC’nin kısa bir boğa koşusu yaşayacağı için yatırımcılar için geçici bir rahatlama olacak. Ancak bu yalnızca destek seviyesinin altındaki bir ihlal reddedilirse işe yarar. Peter Brandt’in açıklamalarını, Kriptokoin.com olarak bu makalede ele aldık.

Bitcoin’in Her Adımını Bilen Analistten Tarihi Uyarı: Altın’a Bakın!

Sonra ne olur?

Bir süredir, Bitcoin’in fiyatı çok yaklaştı ve yaklaşık 20 bin dolarlık önceki ATH’ye ulaştı. Ancak bu seviye her seferinde hızlı tutuldu. Daha sonra fiyat biraz yükseldi; kripto kışı sertleşirken bu seviyenin ne kadar süreceği bilinmiyor. Sonuç olarak, Bitcoin için 20 bin dolarlık bir kırılma, tüm piyasayı yeni diplerle tehdit edecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bu Diplere Düşecek! Felakete Hazırlanın
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!