En büyük 3 altcoin için fiyat değerlendirmesi 15.6: ETH, SOL, ADA

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı 20.000 dolara doğru serbest düşüşe geçince altcoin fiyatları da erimeye başladı.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, Kasım 2021’de 3 trilyon dolara yaklaşan kripto para ekosisteminin toplam değeri 15 Haziran itibarıyla 900 milyar doların altına geriledi.

Piyasa genelinde tamamen olumsuz bir hava hakimken, piyasa değeri bakımından en büyük üç altcoin fiyatının önümüzdeki günlerde ne yönde ilerleyeceğini Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay değerlendirdi.

ETH/USDT – Ethereum teknik analiz

Ether (ETH), 10 Haziran’da 1.700 dolar seviyesindeki hayati desteğin de altına düşerek kontrolün ayılarda olduğunu gösterdi. Böylelikle, düşüş trendinin bir sonraki ayağı başlamış oldu.

ETH/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

11 Haziran’da satışların ivme kazanmasıyla ayılar, fiyatı 1.300 dolar seviyesindeki güçlü desteğin altına çekti. Bu durum sonunda alıcılar korkuya kapılarak hızlı şekilde pozisyonlarını terk etti.

Son üç günde yaşanan agresif satışlarla göreceli güç endeksi (RSI) 22 seviyesinin altına düştü. Tarihsel olarak, ETH/USDT paritesi RSI 21 seviyesine düştüğünde bir rahatlama rallisi başlatıyor. Bu da paritenin 1.700 dolardaki kırılma seviyesine doğru bir ralli girişiminde bulunabileceğini gösteriyor.

Aksi durumda, ayılar satış baskısını sürdürmeye devam ederse parite güçlü bir psikolojik destek seviyesi olan 1.000 dolara kadar düşebilir.

ADA/USDT – Cardano fiyat analizi

Cardano (ADA), 10 Haziran tarihinde 0,54 dolar seviyesinde hesaplanan 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) altına düştü. 11 Haziran’da karşı atak geliştiren boğaların, fiyatı üst seviyelere taşıma girişimlerinin önünü daha yüksek seviyelerdeki satışlar kesti.

ADA/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Ayılar, fiyatı 0,44 ila 0,40 dolar arasındaki güçlü destek bölgesine çekti. Bu bölgede boğalar tarafından güçlü alımların yaşanması muhtemel çünkü bu seviyenin altında bir kırılma düşüş trendinin yeniden başlamasına işaret edebilir. Ardından ADA/USDT paritesi bir sonraki güçlü destek seviyesi olan 0,30 dolara kadar gerileyebilir.

Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar pariteyi 0,60 dolar seviyesinde hesaplanan 50 günlük basit hareketli ortalamanın (SMA) üzerine itmeye çalışabilir. Eğer bu gerçekleşirse, parite birkaç gün boyunca 0,74 ile 0,40 dolar arasında konsolide olabilir.

SOL/USDT – Solana teknik analiz

Solana (SOL), birkaç gündür 38 dolar seviyesinde hesaplanan 20 günlük EMA ile 35 dolar arasında sıkışıp kalmıştı. Bu belirsizlik, 11 Haziran tarihinde ayıların fiyatı desteğin altına çekmesiyle aşağı yönlü çözüldü.

SOL/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Bu gelişme ile satışlar hızlandı ve ayılar fiyatı 30 dolar seviyesindeki acil desteğin de altına çekti. Şimdi parite 22 dolardaki desteğe kadar düşebilir. Bu kritik seviye de kırılırsa, bir sonraki durak güçlü bir destek görevi üstlenen 20 dolar seviyesi olacaktır.

Yatırımcıların son birkaç gündür yoğun şekilde poziyonlarını terk etmesi, RSI değerini aşırı satış bölgesine çekti. Bu durum, yakın vadede rahatlama rallisi veya konsolidasyon yaşanmasının muhtemel olduğunu gösteriyor. Şimdi boğalar, fiyatı 35 dolardaki kırılma seviyesinin ve 20 günlük EMA değerinin (38 dolar) üzerine çıkarmaya çalışacak. Eğer başarılı olurlarsa, mevcut çöküşün aslında ayı tuzağı olabileceğini düşündürecek.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
En büyük 3 altcoin için fiyat değerlendirmesi 15.6: ETH, SOL, ADA
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!