İşte Bu Hafta BTC, SHIB ve Altcoinleri Fiyatlayacak 5 Olay!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hodl yatırımcılar, yeni bir altcoin erimesinin makro baskılarla birleşmesiyle sefaletten başka bir şey görmüyor. Ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı, Bitcoin (BTC) 24 saat içinde %12 düştü. BTC fiyatında yaşanan çöküş SHIB gibi popüler altcoin’leri de etkisi altına aldı. Böylece, son 24 saatte genel olarak kırmızıda işlem gören bir piyasa gördük.

Bitcoin SHIB ve altcoin’ler düşüş yaşıyor

Bitcoin (BTC), Aralık 2020’den bu yana en düşük haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Ardından, farklı bir son hissiyle yeni haftaya başladı. BTC, Mayıs ayından beri düşüş eğiliminde. Ayrıca bu sabaha kadar devam eden düşüş, lider kripto para biriminin 10 ayın en düşük seviyesine yeniden yaklaştığını gösteriyor. Geçen hafta ABD’den gelen şok enflasyon verileri, riskli varlıklar arasında zincirleme bir reaksiyona yol açtı. Böylece, hafta sonu kripto piyasadaki likidite düşüş kaydetti. Bunun sonucunda, BTC ve Shiba Inu (SHIB) gibi kripto paraların fiyatlarında keskin düşüşler gerçekleşti.

Bitcoin SHIB

Makro faktörler, geçen haftaki gibi bu hafta da devam ediyor. Federal Rezerv (FED), enflasyon rakamlarından bu yana ilk resmi politika güncellemesini bu hafta yapacak. FED’in, faiz oranı artışları ve genel ekonomi hakkında daha geniş bilgileri açıklaması bekleniyor. Analistler hem Bitcoin hem de altcoin fiyatları hakkında, çoğunlukla düşüş görünümüne sahip.  En azından Bitcoin’in halving döngülerinin tarihsel kalıplarıyla uyumlu bir şekilde, yükselişe geçmeden önce acı verici koşullar sunması muhtemel. Peki piyasaları bu hafta ne bekliyor? Kripto para fiyatlarını etkileyecek faktörler neler? Gelin birlikte inceleyelim.

Celsius, Bitcoin ve SHIB fiyatının çöküşünü belirliyor

Gelmesi uzun zaman aldı. Ancak Bitcoin, geçtiğimiz ay 10 ayın en düşük seviyelerine ilk düşüşünden bu yana işlem gördüğü dar aralıktan çıktı. BTC fiyatı 23.800 dolardan sıçradı. Ardından, haftalarca 30.000 dolar bölgesini daire içine aldı. Lider kripto para birimi, yukarı veya aşağı yönlü belirleyici bir hareket sağlayamadı. Şimdi, yatırımcıların istediği gibi olmasa da, o yön açıkça ortada görünüyor. Trader ve analist Rekt Capital’in 12 Haziran’da BTC fiyatı hakkında konuştu. Rekt Capital’e göre, Bitcoin fiyatının çıktığı aralık, sadece bir aralık değil. BTC/USD, bölgeyi 30.000 dolar civarında terk ederek 2021’in başından beri yürürlükte olan bir makro ticaret aralığını da terk ediyor.

Yazının yazıldığı sırada piyasa, Mayıs ayında 24.000 doların altında gerçekleşen alım baskısı sırasında neler olduğuna dair gerçekleri hatırladı. O zamanlar Blockchain protokolü Terra’nın LUNA ve UST tokenleri çöküş yaşadı. Bununla birlikte, bu hafta sonu fintech platformu Celsius’un ve CEL tokeni aynı olayı takip etti. Gün içinde CEL, %40 değer kaybetti. Bu, tahmin edilebileceği gibi, Celsius’un “likiditeyi stabilize etmek” için para çekme ve transferleri tamamen durdurma kararından sonra oldu. Bitcoin uzmanları Celsius’a tepki gösterdi. Uzmanlar, Terra fiyaskosunun ardından altcoin alanına zaten şüpheyle bakıyorlardı. Bununla birlikte, BTC fiyat düşünden Celsius’taki olayları sorumlu tuttular.

FED faiz artırımına giderse BTC ve SHIB düşebilir

Zaten titrek makro koşulları göz önüne alındığında, muhtemelen Bitcoin’in ihtiyaç duyduğu son şey Terra’yı kopyalayan bir siyah kuğu olayı. Ne olursa olsun, Fed’in Federal Açık Piyasalar Komitesi (FOMC) 15 Haziran’da başlayacak. Toplantıda, FED’in ABD enflasyonunu baskılamak için faiz artırımına gidebileceği konuşuluyor. 10 Haziran’daki %8,6’lık enflasyon okumasının ardından beklentiler, toplantının kilit oran artışlarının hızını artıracağı yönünde. Bu gerçekleşirse, hisse senetleri ve SHIB gibi altcoin’ler olumsuz etkilenecek. Bloomberg, piyasa fiyatlarının artmasıyla, faiz oranlarının yıl sonuna kadar 75 baz puan artabileceğini söylüyor.

shib

ABD doları değer kazanıyor

Riskli varlıkların zarar gördüğü yerlerde, ABD doları son iki yılda gücünün çoğunu kullandı. Makro koşullar bu eğilimin devam edeceğini ortaya koyuyor. ABD doları endeksi (DXY), son haftalarda geri çekilme yaşadı. Ancak şimdi, işe geri döndü ve Mayıs ayında görülen 105’in en yüksek seviyelerini hedefliyor. Bunlar 2002’den bu yana en yüksek dolar gücünü yansıtıyor. Mart 2020’deki çapraz piyasa çöküşünden bu yana, DXY gücü, BTC fiyatı için güvenilir bir karşı gösterge olmuştur. Önemli bir trend değişikliği girene kadar, Bitcoin için görünüm bu nedenle satış tarafına çarpık kalabilir. Doların gücünün genellikle küresel olarak şirket kazançlarında daralmalara yol açıyor.

ABD dolar endeksi (DXY) 1 günlük mum grafiği.

Piyasalar, aşırı korku içerisinde

Bu hafta kripto para piyasası duyarlılığına baktığımızda, makro ruh halinin daha da kötüye gitmesi nedeniyle bir sürpriz yok. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, atırımcılar arasındaki genel koşulları belirlemek için bir dizi faktör kullanan Korku ve Açgözlülük Endeksi, tek rakamlara düşüşün eşiğinde sallanıyor. 2022’nin çoğunu geleneksel olarak piyasa dipleri için ayrılan bir alanda geçiren endeks, henüz kimseyi dibin bulunduğuna ikna edemedi. Endeks, Mart 2020’deki makro dip seviyelerinden sadece üç puan yukarıda olan 11/100 değerini gösteriyor. Bu, BTC ve SHIB fiyatı için olumsuz bir gösterge.

Yoksulluk endeksi alarm veriyor

CNN’den alınan verilere göre, geçen haftaki enflasyon baskısı benzer sonuçları geleneksel piyasalara getirdi. Buna göre, geleneksel piyasadaki, Korku ve Açgözlülük Endeksi 28/100 puanına geriledi. Enflasyonu ve işsizliği ölçen “Yoksulluk Endeksi” olarak adlandırılan bu modeli hisseden sadece finans dünyası değildi. Endeks, ekonomist Lyn Alden’in “harika değil” olarak tanımladığı işaretler veriyor. Alden, “Geçmişe kıyasla şu anda ne kadar borç ve gelirin var olduğu düşünüldüğünde, tüketici duyarlılığının rekor seviyelerde düşük olmasına şaşmamalı” dedi.

Bitcoin yükselecek mi?

Mevcut koşullar göz önüne alındığında, kara bulutlara ışık tutacak Bitcoin boğalarının geçmişte kaldığı düşünülebilir. Bununla birlikte, mevcut piyasa düzenini, doğru bir şekilde kullanılırsa bir altın fırsatı olarak gören birçok kişi var. Bunlardan biri de DecenTrader’ın kurucu ortağı Filbfilb. Kurucu, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı ve Bitcoin’i hayatının fırsatı olarak niteledi:

“Açık olalım, kısa ve orta vadeli birçok problemler herkesin malumu. Ancak, bu dönemde hayatta kalırsan ve hareketlerini doğru bir şekilde atarsan, BTC hayatının fırsatı olacak.”

Diğerleri gibi, Filbfilb de BTC performansını hisse senetlerine bağladı. Ayrıca, ortalama bir hodler’ın borsalarda hala var olan “aşırı kaldıraçlı” koşullara karşı kör olduğunu söyledi. Başka bir analist olan VentureFounder, Bitcoin’i şu anda dört yıllık halving içinde bağlamsallaştırdı. Bu arada en acı senaryonun önümüzdeki haftalarda gerçekleşebileceğini söyledi. Bu gerçekleşirse, BTC ve SHIB fiyatı dibi görecek ve sonrasında yükselişe geçecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
İşte Bu Hafta BTC, SHIB ve Altcoinleri Fiyatlayacak 5 Olay!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!