Bu hafta takip edilmesi gereken 4 altcoin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı 25.000 dolar seviyesinin altına gerileyerek Aralık 2020’den bu yana en düşük haftalık kapanışını gördü. Bu durum piyasa genelinde korkuya neden oldu.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, ABD’de beklentileri aşan enflasyon oranları, kripto para piyasalarını da derinden sarstı. Yeni bir faiz artırımı beklentisiyle, 14 ve 15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Fed toplantısı sonucunda riskli varlıklar kısa vadede dalgalı hareket görebilir.

Tüm bunlar yaşanırken, kripto para piyasasında birkaç isim olumsuz tabloyu değiştirebilir. Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay, hafta içinde öne çıkması beklenen 4 altcoin fiyatını mercek altına aldı.

FTT/USDT – FTX Token teknik analiz

FTX Token (FTT), son birkaç aydır düşüş trendinde seyrediyor; ancak göreceli güç endeksindeki (RSI) pozitif diverjans, düşüş momentumunun zayıflayabileceğini gösteriyor.

FTT/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Boğalar, fiyatı 9 Haziran tarihinde 28 dolar seviyesindeki 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) üzerine çıkardı fakat daha yüksek seviyeleri sürdüremedi. Akabinde ayılar, pariteyi 20 günlük EMA’nın altına çekmeyi başarsa da boğaların sürekli alımları, fiyatı 12 Haziran’da direncin üzerine çıkardı.

FTT/USDT paritesi, 31 dolar seviyesinde hesaplanan 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) değerine yükselir ve bu seviyeyi aşarsa, yukarı yönlü hareket 35 dolara kadar devam edebilir. Bu olumlu görüş, fiyat düşmeyi sürdürür ve 25 doların altında kapanış elde ederse geçersiz olabilir. Böyle bir hareket, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başlangıcına işaret edecektir.

XTZ/USDT – Tezos fiyat analizi

Tezos (XTZ), 9 Haziran’da 2,11 dolar seviyesinde hesaplanan 50 günlük SMA’nın üzerine yükseldi, ancak boğalar direncin üzerinde kapanış elde edemedi. Bu durum, ayıların yüksek seviyelerde daha aktif olduğunu gösteriyor.

XTZ/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Ayıların güçlü satışı, fiyatı hareketli ortalamaların altına çekti ve XTZ/USDT paritesi, 1,61 dolar ile 1,45 dolar arasındaki kritik destek bölgesine kadar düştü. Fiyat bu bölgeden geri dönerse, boğalar pariteyi yine 50 günlük SMA’nın üzerine itmeye çalışacak ve 2,36 dolardaki genel dirence meydan okuyacak.

Bu olumlu görüş, fiyat düşüşü derinleşir ve destek bölgesinin altında kapanış elde ederse geçerliliğini yitirebilir. Akabinde, parite düşüş trendine devam edebilir ve 1,00 dolar seviyesindeki psikolojik seviyeye gerileyebilir.

KCS/USDT – KuCoin Token teknik analiz

KuCoin Token (KCS) fiyatı, 12 Mayıs tarihinde son zamanların en düşük seviyesi olan 9,50 dolardan keskin şekilde yükseldi ve 31 Mayıs’ta 18 dolara ulaştı. Yukarı yönlü bu keskin hareket, kısa vadeli yatırımcıları kar rezervasyonu yapmaya teşvik ederek mevcut düzeltmeyi başlatmış olabilir.

KCS/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Alıcılar, 13,75 dolardaki %50 Fibonacci geri çekilme seviyesi ile 11,32 dolarda hesaplanan %78,6 oranındaki geri çekilme seviyesi arasındaki bölgeyi savunmaya çalışacaklar. Fiyat bu bölgeden geri dönerse, boğalar KCS/USDT paritesini hareketli ortalamaların üzerine çıkarmaya çalışacak.

Eğer başarırlarsa, bu durum düzeltmenin bitebileceğini gösterecektir. Ardından parite 18 dolardaki kritik direnci tekrar test edebilir.

Alternatif olarak, eğer fiyat gerilemeye devam eder ve 12,75 doların da altına düşerse, yatırımcıların pozisyonlarını hızlı şekilde kapatıyor olabileceğine işaret edecektir. Bu durum, %100 geri çekilme olasılığını 9,50 dolara yükseltebilir.

HNT/USDT – Helyum fiyat analizi

Helyum (HNT) son birkaç aydır düşüş trendinde seyrediyor. Boğalar 9 haziran’da toparlanma girişiminde bulunarak fiyatı 10,65 dolar seviyesinde hesaplanan 50 günlük SMA’nın üzerine çıkardı, ancak ayılar boş durmadı.

HNT/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Ayılar 10 Haziran’da 12,50 dolardan agresif şekilde satış yaparak boğaları tuzağa düşürdü. Bu gelişme ile fiyat 11 Haziran’da 9,44 dolardaki EMA’nın altına düştü. Şimdi boğalar, 8 dolar seviyesindeki güçlü destekten düşüşü durdurmaya ve daha yüksek bir dip oluşturmaya çalışıyor.

Eğer başarırlarsa, HNT/USDT paritesi tekrar hareketli ortalamaların üzerine çıkmaya çalışacak ve 12,50 dolardaki dirence meydan okuyacak.

Tersi durumda bu olumlu görüş, fiyat 8,00 doların altında günlük kapanış elde ederse kısa vadede geçersiz olabilir. Akabinde, parite 12 Mayıs’taki dibe (6,54) gerileyebilir. Bu seviyenin altındaki kırılma, düşüş trendinin yeniden başlamasını önerecektir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bu hafta takip edilmesi gereken 4 altcoin
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!