Bitcoin 25.000 doların altına çakılırken BTC hash oranı rekor kırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı kritik 25.000 dolar desteğinin altına inmesine rağmen, madencilik için gerek duyulan bilgi işlem gücüne dayalı olan hash oranı, saniyede 231.428 ExaHash (EH/s) ile tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) erişti.

Hash oranı, kötü niyetli oyuncuların zincir üstü işlemleri manipüle etmelerine mani olan bir sistemdir. İşlemleri onaylayan madencilik donanımlarının toplam bilgi işlem gücü ile doğru orantılı hareket eder. Hash oranında görülen rekor, Bitcoin ağ zorluğunun da 30.283 trilyonluk güçlü bir konuma gelmesine vesile oldu.

Bitcoin ağının son 24 saatte elde ettiği tahmini TH/s miktarı. Kaynak: Blockchain.com

Pazar payına dayalı en popüler Bitcoin madencilik havuzları arasında Poolin, AntPool, F2Pool, ViaBTC ve SlushPool geliyor. Bununla birlikte, toplam hash oranının çoğu, aşağıdaki grafikte “diğerleri” olarak gösterilen dağıtık madenciler tarafından sağlanıyor.

En büyük madencilik havuzları arasındaki hash oranı dağılımı. Kaynak: Blockchain.com

Çok sayıda kripto projesinin ortadan kalkmasına neden olabilecek seviyede büyük piyasa çöküşüne rağmen Bitcoin ekosistemi; hash oranı, ağ zorluğu ve ağ kapasitesi konusunda sürekli olarak yeni ATH elde ederek, yani rekor kırarak güçlenmeye devam ediyor.

Buna ek olarak, Bitcoin üzerine inşa edilen ikinci katman teknoloji olan Bitcoin Lightning Network de kapasitesini 4.000 BTC’ye çıkararak daha hızlı ve daha ucuz eşler arası (P2P) BTC işlemleri sağlama hedefini ileriye taşıdı.

Madenci, yatırımcı ve geliştiricilerin desteğiyle Bitcoin, dünyanın en güvenli blockchain ağı olmaya devam ediyor.

Block şirketinin iştiraki olan TBD, BTC merkezli yeni bir merkeziyetsiz web olan “Web5”i kurma planlarını duyurdu. Kurucu Jack Dorsey’in en büyük blockchain ağının internetin evriminde önemli bir rol oynayacağına olan inancına vurgu yaptı.

1/ Jack Dorsey’s @TBD54566975 unit has just announced it is building “Web5”.

This new decentralized web leverages #Bitcoin to put users back in control of their data and identity – once and for all.

Here’s a thread with all you need to know 🧵… pic.twitter.com/TpW8OvuyKX

— Namcios (@namcios) June 10, 2022

Web3 sayesinde internet merkezden uzaklaştırılırken Dorsey, Web5’i yalnızca Bitcoin blockchain üzerinde çalışan kimlik tabanlı bir sistem olarak tasarlıyor. Cointelegraph tarafından daha önce açıklandığı gibi, TBD’nin prototip belgelerine dayanan Web5, merkeziyetsiz web platformu (DWP) olarak geliştiricilerin DID’ler ve merkeziyetsiz düğümler (node) aracılığıyla merkeziyetsiz web uygulamaları oluşturmasına olanak tanıyacak.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin 25.000 doların altına çakılırken BTC hash oranı rekor kırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!