Optimism ağına düzenlenen saldırıda 20 milyon token ele geçirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Optimism ikinci katman ölçeklendirme çözümü için pembe günler sona erdi. Piyasa yapıcısının akıllı sözleşmesindeki bir istismar, 20 milyon OP tokenin kaybıyla sonuçlandı.

Saldırı 26 Mayıs’ta gerçekleşti, ancak topluluğa daha yeni bildirildi. Pazar günü yaklaşık 1,3 milyon dolar değerinde 1 milyon token satıldı. Yaklaşık 730.000 dolar değerinde ek 1 milyon token ise dün Vitalik Buterin’in Optimism’deki Ethereum adresine aktarıldı. Kalan tokenler şimdilik atıl durumda ancak herhangi bir zamanda satılabilir veya yönetim kararlarını değiştirmek için kullanılabilir.

Hey folks–in the interest of transparency, we’d like to share some details about an ongoing situation:https://t.co/915vIgRIJG

Summary below 🧵👇

— Optimism (✨🔴_🔴✨) (@optimismPBC) June 8, 2022

OP, ikinci katman (L2) Optimism blockchain için yerel token olarak çalışıyor. Arzın belli bir kısmı 1 Haziran’da ağ kullanıcılarına airdrop ile aktarıldı. L2 çözümleri, Ethereum gibi bir birinci katman (L1) blockchain ağındaki tıkanıklığı hafifletmeye yardımcı oluyor.

Perşembe günkü olaya dair, Optimism ekibinden bir .hlhttps://plaid-cement-e44.notion.site/A-Message-to-the-Community-from-the-Optimism-Foundation-f49b913bb0974d8a854a8bdd409a9dd6>özet paylaşıldı. 20 milyon OP tokenin, Wintermute firması tarafından nasıl kullanılmak istendiği ayrıntılı olarak anlatıldı. Optimism ekibi iki test işlemi gönderdikten sonra tokenlerin tamamını aktardı.

Ancak Wintermute, tokenleri kabul etmek için kullandığı akıllı sözleşmenin hala birinci katmanda olması ve Optimism’e dağıtılmak üzere güncellenmemesi nedeniyle tokenlere erişemeyeceğini keşfetti. Bu durum, kötü niyetli bir oyuncunun L2’deki sözleşmenin kontrolünü ele geçirdiği saldırıya yol açtı.

Wintermute problemin farkına varır varmaz, “Birinci katman çoklu imzalama sözleşmesini ikinci katmandaki aynı adrese dağıtmak amacıyla bir kurtarma operasyonu” başlattı, ancak durumu düzeltme girişimi için çok geç kalınmıştı.

Bir saldırgan, kurtarma işlemi tamamlanmadan önce 20 milyon OP tokeni ele geçirip farklı çoklu imzalama parametreleriyle ikinci katmana gönderdi.

Çoklu imzalama sözleşmesi, işlem gerçekleştirmek için birden fazla anahtar sahibinin onayına ihtiyaç duyan bir süreç.

Optimism topluluğuna gönderdiği mesajında ​​Wintermute, istismarın tüm sorumluluğunu üstlendi. Firma, fiyat oynaklığının “etkilerini yumuşatmak için” sömürücünün sattığı miktara eşit OP tokeni geri alacağını belirtti.

Wintermute ayrıca, hacker bir hafta içinde 19 milyon tokeni iade etmeyi kabul ederse, olayı beyaz şapka siber saldırısı olarak kabul etmeyi teklif etti. Bu teklif, hacker 1 milyon token daha transfer etmeden önce yapıldı.

Wintermute’un mesajına verilen yanıtlar, çoğunlukla sorunu açığa vurma konusundaki şeffaflığı ve olanın suçunu kabul etmesi sayesinde olumlu yöndeydi.

CoinGecko’ya göre OP token fiyatı, son 24 saat içinde yüzde 31,2 düşüşle 0,76 dolardan işlem görmeye başladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Optimism ağına düzenlenen saldırıda 20 milyon token ele geçirildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!