LUNA2 yatırımcıları %67 ralliye rağmen kısa pozisyon açıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra (LUNA2), 9 Mayıs’ta değer kaybının bir kısmını geri alarak yüzde 67,5 yükseldi ve sürekli swap pozisyonu olan çoğu yatırımcıyı hazırlıksız yakaladı.

LUNA2 traders are shorting it

LUNA2 fiyatı, gün içerisinde 2 dolardan 3,58 dolara kadar yükseldi. Yüksek dalgalanmalı performans, aynı zamanda Binance ve Bybit’te neredeyse 4 milyon dolar değerinde LUNA2 pozisyonunun likide edilmesiyle sonuçlandı. Coinglass verilerine göre, bunların 2,46 milyon dolarını kısa pozisyonlar oluşturuyor.

Toplam LUNA2 likidasyonları. Kaynak: Coinglass.com

İlginçtir ki, LUNA2’nin Binance ve Bybit’teki fonlama oranları negatif kaldı. Yani yatırımcılar, fiyat yükselişine rağmen hala kısa pozisyon açmayı tercih ediyorlar.

LUNA2 fonlama oranı geçmişi. Kaynak: Coinglass.com

Shadow wallets FUD

LUNA2 piyasasındaki düşüş beklentisini son haftalarda gösterdiği kötü performans güçlendiriyor. Terra blockchain ağının ardındaki şirket Terraform Labs (TFL), çöken Terra Classic ve TerraUSD’nin ardından 40 milyar dolarlık projenin küllerinden LUNA2’yi doğurdu ve olaylardan etkilenen yatırımcılara airdrop yoluyla dağıttı.

Görünen o ki, LUNA2 alıcıları zararlarının bir kısmını tazmin etmek için tokeni satmayı tercih etti ve 12.24 dolarda tepe yapan kripto paranın iki haftadan kısa sürede yüzde 85 düşmesine yol açtı.

LUNA2/USD paritesinin günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Yatırımcılar, TFL CEO’su Do Kwon’un hiç LUNA tokeni olmadığı konusunda yalan söylediği iddiaları nedeniyle de LUNA2’den uzak duruyor olabilir. Terra’dan bilgi sızdırdığını iddia eden anonim kullanıcı “FatMan,” TFL ve Kwon’un değeri 200 milyon doları geçen 42 milyon LUNA’sı olduğunu iddia ediyor.

Do Kwon has stated numerous times that TFL has zero new LUNA tokens, making Terra 2 ‘community owned’. This is an outright lie that nobody seems to be talking about. In fact, TFL owns 42M LUNA, worth over $200m, and they’re lying through their teeth. (1/6) pic.twitter.com/D1HIWpAWHG

— FatMan (@FatManTerra) June 6, 2022

Kullanıcı, 42,81 milyon LUNA2 bulunduran beş “gölge cüzdanın” tümünün Kwon’a ait olduğunu iddia ediyor.

Diğer yandan, Güney Koreli yetkililerin proje ve çalışanlarını soruşturma altına alması da yatırımcıların düşüş beklentisinde etken olabilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
LUNA2 yatırımcıları %67 ralliye rağmen kısa pozisyon açıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!