Kripto topluluğu Telegram “ifşasına” dikkat kesildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto topluluğunun dikkatini bu hafta öne çıkan kripto influencer’lar ve üst düzey projelerin uygunsuz davranışlarını ifşa edeceğini söyleyen anonim bir şahıs çekti.

Twitter’da “Adyingnobody” kullanıcı adıyla yer alan muhbir, kripto topluluğun arasını açacaklarını ve Telegram’da var olduğunu iddia ettikleri istismar yoluyla elde ettikleri mesajları yayımlayacaklarını açıkladı. Hesap sahibi, mesajlaşma uygulamasında dolandırıcılık ve rug pull’dan cinayet, hırsızlık ve cinsel istismara kadar birçok yasa dışı faaliyet gerçekleştirildiğine dair kanıtları olduğunu ileri sürdü.

Anonim şahıs, iddiaların ciddiyeti nedeniyle Kripto Twitter’ın ilgisini çekti ve bir gecede 36 bin takipçi kazandı. İddia sahibinin Twitter biyografisine eklediği Ethereum cüzdan adresi de 43 işlemden bahşiş gibi gözüken paralar aldı.

Topluluğun kimi üyeleri, diğer üyeleri iddia sahibiyle muhatap olurken dikkatli ve açıkgöz olmaları konusunda uyardı. Twitter kullanıcısı Kapluie, sansasyonel iddialar bir kenara bırakılacak olursa, gönderinin altındaki bağlantının “zip dosyası için indirme bağlantısı” olduğuna dikkat çekti. Kullanıcı, bağlantının şüpheli göründüğünü söyledi ve bilinmeyen hiçbir bağlantıya tıklanılmamasını tavsiye etti.

Twitter kullanıcısı Cryptonator1337 de bu konuya değindi. Kullanıcıya göre iddiaların doğru olması mümkün olsa da, anonim hesapların paylaştığı dosyaları indirirken dikkatli olunması gerekiyor.

One warning regarding @adyingnobody

Not saying it is all bullshit, I don’t think so, but:

If there are any publicly available downloads – wait a bit first and let others inspect it.

It is not difficult to equip files with keyloggers or other malware/spyware.

Stay safe!

— CR1337 (@cryptonator1337) June 7, 2022

Bir diğer kullanıcı Zugged ise Adyingnobody’nin iddia ettiği türden zafiyetler olmadığını ileri sürdü. Telegram’ın zafiyet kaydının bağlantısını paylaşan kullanıcı, Adyingnobody’nin suistimal edildiğini iddia ettiği türden güvenlik zafiyetleri bulunmadığını açıkladı.

Telegram da iddialara resmi olarak yanıt verdi. Mesajlaşma uygulaması, anonim hesabın kullanıcıları “kötü amaçlı yazılım indirmeye yönlendirme” çabası olabileceğini söyledi.

An anonymous account made a baseless claim that they were able to access the contents of private group chats on Telegram. No such vulnerability has ever been found. This is likely a hoax with the intent to get users to download malware.

— Telegram Messenger (@telegram) June 7, 2022

Cointelegraph, Adyingnobody’ye ulaşmaya çalıştı fakat yanıt alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kripto topluluğu Telegram “ifşasına” dikkat kesildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!