Chainlink, Solana'da fiyat akışları başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, entegrasyonun DeFi geliştiricileri için faydalı olacağını belirtti.

Bitcoin oracle Platformu ChainLink, Solana blockchaini üzerinde fiyat akışları başlattığını duyurdu. DeFi geliştiricileri bu entegrasyon sayesinde merkeziyetsiz uygulamalarında (DApps) bu akışları kullanabilecek.

Cointelegraph’a gönderilen bir açıklamaya göre ChainLink, Solana geliştiricilerinin başlatıldıktan sonra BTC/USD, ETH/USD ve USDC/USD’nin de dahil olduğu 7 adet fiyat akışına erişebilecek. Entegrasyonun ilerleyen aşamalarında daha fazla sayıda ChainLink oracle hizmeti ve fiyat akışlarına erişim sağlanacak.

Solana kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, geliştiricilerin, Chainlink entegrasyonu sayesinde Solana üzerinde DeFi tabanlı DApp’ler oluşturacağına inanıyor. Yakovenko konu hakkında, “ChainLink’in Solana üzerinde başlatılması, DeFi geliştiricilerine blockchain’de en çok kullanılan oracle’lara erişim sağlayacak,” ifadelerini kullandı.

ChainLink kurucu ortağı Sergey Nazarov ise gelişme hakkında duyduğu heyecanı dile getirerek ChainLink’in kapsamlı bir oracle ağına sahip olduğunu ve ekibinin Solana ekosistemindeki önemli rolünü tahmin ettiğini ifade etti. Nazarov, söz konusu entegrasyonu, DeFi için “ileriye dönük atılan büyük bir adım” olarak tanımladı.

Solana tabanlı projeler, ChainLink entegrasyonundan hemen sonra ürünleri için fiyat akışlarını kullanmayı vaat etti. Ürün toplayıcıları Francium ve Tulip’in yanı sıra borç verme protokolü Apricot Finance de bu entegrasyonu kullanacak projeler arasında yer alıyor.

LaProp, mayıs ayının başlarında, yatırımcıların kiralık mülklerin tokenize edilmiş hisselerini satın almalarını sağlayan gayrimenkul platformunu güçlendirmek adına ChainLink ile entegrasyon kurmuştu. Kira ödemeleri, ChainLink işlevleri sayesinde otomatikleştirilip ve platformdaki token sahiplerine dağıtılabiliyor.

Ayrıca bazı DeFi protokolleri, Chainlink’in LUNA fiyat akışını duraklatmasıyla beraber Terra’nın sonu gelmeyecek gibi duran serbest düşüşü esnasında oluşan fiyat tutarsızlığından kaynaklanan açıklar sonucu ciddi zarar ettiğini bildirmişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Chainlink, Solana'da fiyat akışları başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!