Haftanın öne çıkan NFT haberleri | 23-29 Mayıs

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23-29 Mayıs tarihleri arasında NFT alanında öne çıkan haberleri sizler için derledik.

Türkçe karşılığı “değiştirilemez token” olan non-fungible token (NFT) blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan token demektir. Alışılagelmiş coin ve token kavramından farklı biçimde çalışan NFT; benzersiz, değiştirilemez, orijinalliği ve mülkiyet hakkı mutlak olan bir varlıktır. Non-fungible tokenler her birini “eşsiz kılan” özellikler barındırır. NFT sahibi olan kişi bilir ki, elindeki tokenin bir örneği daha yoktur.

Eşsiz tokenler (NFT) genellikle koleksiyon, dijital sahiplik ve mülkiyet hakları alanında tercih ediliyor. Kripto sanat eserleri, dijital koleksiyon ürünleri ve çevrim içi oyunlarda yer alan eşsiz dijital öğeler şeklinde karşımıza çıkıyor.

NFT’lerin alınıp satıldığı “NFT pazaryeri” denilen platformlardan birçok farklı NFT’ye ulaşabilir, alıp satabilirsiniz. Ciddi maddi değerlere sahip NFT’lerin ticari değerinin olmasından dolayı, birçok yatırımcıyı kendine çeken bir alan olarak gün geçtikçe popüler hale gelmeye başladı.

Biz de geçtiğimiz hafta NFT alanında gerçekleşen güncel ve popüler haberleri size aktarıyoruz:

Abdullah Avcı, NFT koleksiyonu çıkardı

Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor’un Teknik Direktör’ü Abdullah Avcı, bir NFT koleksiyonu çıkardı ve ilk alıcısı Edin Visca oldu.

Avcı, bu sezon kazandığı şampiyonluk kupasının ardından bir NFT koleksiyonu çıkardı. 777 adet üretilen bu koleksiyon, içindeki bir çok özel içerik ve sertifikalı dijital dosyalarla birlikte birçok farklı içerik barındırıyor. Bu NFT’yi alanlar VIP ACCESS adında bir dijital platforma kayıt olabilecekler. Ayrıca gelecek sezon boyunca elde edecekleri yeni ayrıcalıklar cüzdanlarına yüklenecek.

Avcı’nın NFT koleksiyonuna sahip olan kişiler, sezon boyu gizlice çekilmiş röportajlar, Avcı’nın kişisel arşivi, sertifikalı posterler gibi birçok şeye ulaşabilecek.

eBay ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü

E-ticaret devi eBay, ilk NFT koleksiyonunu resmi olarak piyasaya sürdü. Koleksiyon, Ulusal Hokey Ligi (NHL) efsanesi Wayne Gretsky’nin tokenize koleksiyon öğelerini içeriyor.

NFT koleksiyonu, Gretsky’nin Sports Illustrated dergi kapaklarından esinlenen hareketli görsellerini içeriyor. Dört nadirlik kategorisine ayrılan koleksiyonda yeşil kategoride 299, altın kategoride 100, platin kategoride 99, elmas kategoride ise 15 NFT üretilecek.

Koleksiyon şu anda eBay’in pazar yerinde satılıyor. 1.500 dolara satılan elmas, 100 dolara satılan platin ve 25 dolara satılan altın kategorisinden NFT’lerin ise tamamı çoktan satıldı.

eBay’in duyurusuna göre yeni NFT koleksiyonu, çevreye odaklanan NFT platformu OneOf iş birliğinde geliştirildi.

Dolandırıcılık mağduru NFT sahibi 29 adet Moonbird’ünü kaybetti

Dolandırıcılık mağduru olan Proof Collective üyesi, epey değerli 29 adet Moonbird NFT’sini kaybetti. Cirrus’un çarşamba sabahı paylaştığı gönderiye göre mağdur, bir dolandırıcının paylaştığı bağlantıya tıkladıktan sonra, değeri 1,5 milyon doları bulan Ethereum tabanlı 29 Moonbird NFT’sini çaldırdı.

NFT sahibi Dollar, suçlunun kimliğinin bir kripto para borsası tarafından kısmen ifşa edildiğini ve Proof Collective üyelerinin FBI’a sunulmak üzere rapor hazırladığını duyurdu.

Solana topluluğu, dolandırıcıları tuzağa düşürdü

Solana topluluğu, çalınan bazı NFT’leri geri almak ve dolandırıcıyı “dolandırmak” için bir araya geldi. Her şey, zincirler arası oyun geliştirme stüdyosu Uncharted NFT’nin, dolandırıcılar tarafından 109 kullanıcı cüzdanının boşaltıldığı Discord kanalı hackiyle başladı. Dolandırıcılar, 150’den fazla SOL ve son derece değerli dijital koleksiyonun da içinde bulunduğu 25 World of Solana (WOS) NFT’si ile kaçtı.

WOS, şu anda 123 SOL (5.600 dolar) değerinde 2.222 eşsiz kahramandan oluşan bir koleksiyondur. Koleksiyonun güncel taban fiyatı 2.03 SOL.

Saldırının ardından topluluk, çalınan NFT’leri geri almaya karar verdi. WOS ekibi, Twitter’da Cyberfrog’u kullanan ve çalınan NFT’lerin telif ücretlerinin varsayılan fiyatını yüzde 5’ten yüzde 98’e ortaklaşa şekilde çıkaracakları kişilerle temasa geçtiler. Dolandırıcı iki gün içinde tuzağa düştü ve topluluk, 15 NFT’yi geri satın almayı başardı. Topluluk, diğer 10 NFT’yi ilk etapta olmasa da, daha sonra alıp sahibine iade etti.

GameStop, NFT işlevselliğine sahip kripto cüzdanını tanıttı

Amerikan elektronik firması GameStop, kripto para birimleri dünyasına bir adım atarak, NFT işlevselliğine sahip olacak blockchain cüzdanını tanıttı.

The GameStop Wallet, oyuncuların Ether (ETH), ERC-20 tokenleri ve NFT’leri almasına, göndermesine ve saklamasına olanak tanıyacak. Bununla birlikte mobil uygulama çalışmaları da sürüyor.

Cüzdan, merkeziyetsiz borsalar için tasarlanmış Ethereum’un Loopring katman-2 ölçekleme protokolünde çalışacak. Kullanıcılar, cüzdan uzantısını Chrome Web Mağazası üzerinden indirip yükleyebilecekler.

XRP Ledger, yerel NFT entegrasyonu için harekete geçti

XRP Ledger geliştiricileri tarafından 1.9.1 ****güncellemesini açıklandı. Bu güncelleme ile birlikte doğrulayıcıların deftere NFT‘leri kaydetmesine olanak tanıyan XLS-20 standardı lehinde oy kullanılabilecek.

XRP Ledger geliştirici ekibinin paylaştığı bir blog yazısına göre, NFT ****kodlarının istikrarlı, ölçeklenebilir ve performans gösterdiğinden emin olmak için sıkı bir çalışma yapıldı. Yapılan testler sonucunda, performans istenilen düzeye getirildi.

Geliştiriciler, XLS-20’nin etkinleştirilmesinden sonra ortaya çıkan sunucu yazılım performansı özelliklerini ve kaynak gereksinimlerini, testlerin sonucunu paylaşarak açıklamayı planlıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Haftanın öne çıkan NFT haberleri | 23-29 Mayıs
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!