Türkiye Kripto Para Taslağında Sona Yaklaştı -Bloomberg

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan Bakanlar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir toplantı geçekleştirdi. 3600 ek gösterge görüşmelerinin görüşüldüğü toplantının ikinci oturumunda kripto para düzenlemeleri hakkında hazırlanan taslak ele alındı.

Kripto para düzenlemeleriyle ilgili son durumun değerlendirildiği toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş da katılım gösterdi.

Bloomberg’ün haberine göre Türkiye’de yasalaştırılması gündemde olan kripto para düzenlemelerinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının yetkili kurumlar olarak belirlenmesi planlanıyor.

Kripto varlıkların ihracına yönelik esasları belirleyecek kurum olarak yetkilendirilmesi beklenen SPK, bunun yanı sıra kripto para borsalarının kurulmasında yetkili olacak.

Kripto para düzenlemelerinde ayrıca mevcutta faaliyet gösteren yurt içi yerleşik borsalar için de diğer finansal kuruluşlarla aynı şartlara uyum zorunluluğu getirilmesi bekleniyor. Buna göre kripto borsalarının mali durumları periyodik olarak kontrol edilecek ve belirlenen şartlara göre bir mali yapıda zayıflık görülmesi durumunda işletmeye 3 ay süre tanınacak. Taslakta, bu süre zarfında ilgili şirketin mali durumunda bir iyileşme olmazsa faaliyet durdurma kararı alınabileceği maddesi bulunduğu bildiriliyor.

SPK’nın yanı sıra Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının kripto varlık türlerine göre düzenleme ve yaptırım konularından sorumlu diğer kurumlar olması bekleniyor.

Görüşmeleri devam eden kripto para yasa tasarısı yürürlüğe girdiği takdirde yurt dışı yerleşik merkezli borsaların bir aylık bir sürenin ardından Türkiye’de faaliyetlerini sonlandırmalarına yönelik kararın çıkması bekleniyor.

Kripto yasa taslağının, vergi konusunda maddelerin eklenmesiyle son halini alması ve yasalaşma sürecine girmesi bekleniyor.

Türkiye Kripto Para Taslağında Sona Yaklaştı -Bloomberg isimli makale Tuğay Kaynar tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Türkiye Kripto Para Taslağında Sona Yaklaştı -Bloomberg
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!