ABD Kongresi stablecoin TerraUSD'nin çöküşünü ele aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Kongresi’ni destekleyen yasama kuruluşu Kongre Araştırma Hizmeti, algoritmik stablecoin’ler hakkında detaylı inceleme içeren ve TerraUSD’nin çöküşünde rol oynayan kilit faktörlere değinen bir belge yayınladı.

ABD Kongresi’ni destekleyen yasama kuruluşu Kongre Araştırma Hizmeti (CRS), algoritmik stablecoin’ler hakkında detaylı inceleme içeren ve TerraUSD’nin (UST) çöküşünde rol oynayan kilit faktörlere değinen bir belge yayınladı.

CRS, söz konusu raporda UST çöküşünü “ayı koşusu benzeri” bir senaryo olarak tanımladı ve bu tür olaylarla ilişkili politika sorunları olduğunu ileri sürdü. CRS, bu durumun birikimciler varlığın dolara endeksini korumak için kullanılan rezervler konusunda şüpheye düşünce patlak verdiğini açıkladı.

Bunun ardından önemli sayıda yatırımcının aynı anda yatırımlarını çekmesi, hem kripto ekosistemi hem de geleneksel finans sisteminin istikrarını tehdit eden domino etkisine yol açtı.

Araştırma kuruluşu, geleneksel finansta bu tür durumlarda düzenlemeler ve banka mevduatı sigortası ve likidite olanakları gibi önlemler ile koruma sağlandığını açıkladı. Kuruluşa göre bu önlemler, sistemden varlıklarını çekmeyi düşünenlerin motivasyonunu azaltıyor.

Diğer yandan CRS, stablecoin sektörünün “doğru düzgün düzenlenmediğini” söyledi ve önceki bir raporunda belirttiği gibi, yasal çerçevede bazı boşluklar olabileceğini ekledi. Dahası, mevcut politika teklifleri stablecoin’leri destekleyebilecek varlıkları kısıtlayabilir ve rapor etme yükümlülükleri getirebilir.

İlginizi çekebilir: Polygon ve Fantom ekosistemi Terra projelerine yardım için harekete geçti

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise UST ve Tether (USDT) gibi stablecoin’lerin dolara endeksini kaybetmelerinin ülkenin mali istikrarına tehdit oluşturmadığını söylemişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD Kongresi stablecoin TerraUSD'nin çöküşünü ele aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!