Kripto para ekosisteminden 7 ayda 2 trilyon dolar tasfiye edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı 27.500 dolara kadar gerilerken, kripto para piyasasının genelinde adeta yıkım yaşandı. Son 7 ayda 2 trilyon dolara yakın tasfiye yaşandı.

Kripto para piyasasının toplam değeri (24 saat). Kaynak: TradingView

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, 10 Kasım 2021 tarihinde 3 trilyon dolarla zirveyi gören kripto para piyasasının toplam değeri, 12 Mayıs itibarıyla yüzde 64’ü bulan gerilemenin ardından 1,18 trilyon dolara indi.

2022 yılına 2,27 trilyon dolar piyasa değeriyle başlayan kripto para ekosistemi, o günden bu yana yüzde 50’den fazla tasfiye gördü.

24 saatte 300 milyar dolardan fazla tasfiye

Daha kısa zaman dilimlerine bakıldığında, kripto para piyasasından çekilen miktar daha belirgin hale geliyor.

Kripto para piyasasının toplam değeri grafiği (30 dakika). Kaynak: TradingView

Son 24 saatte 322 milyar doları bulan çıkışın yaşandığı kripto para piyasasının toplam değeri, bu haberin yayına hazırlandığı esnada 1,18 trilyon dolar civarında seyrediyordu.

Piyasadaki genel duyarlılığın bir ölçüsü olan Kripto Korku ve Hırs Endeksi, 100 üzerinden 12 değerine düştü ve aşırı korkuya işaret etmeyi sürdürdü.

Kripto Korku ve Hırs Endeksi. Kaynak: Alternative.me

Kripto para piyasası hakkında yorumda bulunan analistler, yaşanan büyük düşüşe rağmen alım fırsatı seviyelerinin yakalandığını düşünüyor.

Analist Rekt Capital, 9 Mayıs tarihinde gönderdiği tweet’i retweet ederek, tarihe geçmiş önceki düşüşler üzerinden alım fırsatı vurgusu yaptı.

Yüzde 84,5’lik ayı piyasasından sağ çıktınız. Mart 2020’de yüzde 63 oranında BTC çöküşünden sağ çıktınız. Mayıs 2021’deki yüzde 53 BTC çöküşünden sağ çıktınız. Bu kazadan da sağ çıkacaksın.
CZ: Hala buradayız

Önde gelen kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, 21 Haziran 2019 tarihinde gönderdiği tweet’i alıntılayarak, piyasadaki derin düşüşe rağmen ayakta durmaya devam ettiklerini vurguladı.

Kripto para piyasasındaki düşüşün derinleşmesine neden olan isimlerden Terra (LUNA) hakkında hatırlatma yapan kripto para analisti Michael van de Poppe, altcoin’in piyasa değerinin 40 günde 40 milyar dolardan 150 milyon dolara düştüğünü söyledi.

İlgili: Terra fiyatı 1 doların altını gördü!

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kripto para ekosisteminden 7 ayda 2 trilyon dolar tasfiye edildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!