FCA denetimli Fasanara Capital 350 milyon dolarlık fon başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Londra merkezli varlık yönetim şirketi Fasanara Capital, büyüyen Web3 ekonomisine yeni kullanım alanları sunabilecek fintech ve kripto para girişimlerini desteklemek için 350 milyon dolarlık yatırım fonu başlattı.

Toplamda 3,5 milyar dolar değerinde varlığı yöneten şirket, fintech ve kripto alanlarındaki erken dönem girişimleri hedef alacak. Şirket, söz konusu projelerin kurucuları ve sektörün diğer gediklileriyle uzun vadeli ilişkiler kurmak istiyor.

2011’de kurulan Fasanara Capital, dijital varlıklar ve kredi teknolojilerinde giderek uzmanlaşan bir fintech yatırım şirketidir. Şirket, Birleşik Krallık Mali Tutum Otoritesi tarafından denetlenir ve küçük işletmelere özel bankalar ve fonlar yoluyla kredi sağlayan Lüksemburg merkezli finansal kuruluş European Investment Fund tarafından desteklenir.

Fasanara’nın portföy şirketlerinden ikisi, geçtiğimiz günlerde unicorn statüsüne ulaştı: İtalyan ödeme hizmeti sağlayıcısı ScalaPay ve Alman akıllı telefon ve abonelik hizmeti şirketi Grover. Unicorn, girişim dünyasında 1 milyar dolar piyasa değerine ulaşan şirketleri ifade ederç

Fintech ve kripto para girişimlerine sağlanan risk sermayesi finansmanı giderek artıyor. 2021’de yalnızca Avrupa’da 750’den fazla fintech’e toplamda 27 milyar doların üzerinde finansman sağlandı.

Risk sermayesi fonları, 2022’de Web3 şirketlerine daha fazla kaynak ayırıyor. Kaynak: Cointelegraph Research Terminal.

Alana sunulan finansman, ayı piyasasına rağmen 2022’de de azalma göstermesi. Sektöre yılın yalnızca ilk çeyreğinde toplamda 14,6 milyar dolar finansman sağlandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
FCA denetimli Fasanara Capital 350 milyon dolarlık fon başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!