İkinci el otomobilde BTC ve XRP ile ödeme devri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SBI Africa Co. Ltd.’nin yan kuruluşu olan SBI Motor Japan, müşterilerinin artık Bitcoin (BTC) ve Ripple (XRP) kullanarak ikinci el otomobil ödemesi yapabileceklerini duyurdu.

SBI tarafından pazartesi günü yapılan duyuruya göre XRP kripto para biriminin, Japonya’daki sınır ötesi e-ticaret web sitesinde ilk kez kullanılacağına dair işaret verildi. BTC ve XRP işlemleri, SBI Group’a ait kripto para borsası olan SBI VC Trade Co. Ltd’de yapılacak. SBI’ye göre platform, kripto para işlemleri yoluyla kara para aklama ve terörün finansmanını önlemek için uygun güvenlik yöntemlerini kullanacak.

Ayrıca SBI, şu anda iş ortaklarını Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve kurumsal düzenlemelere uyduklarını doğrulamak için izlediğini ve incelediğini açıkladı. SBI; BTC ve XRP desteğini eklemenin yanı sıra, genişleyen müşteri tabanının taleplerine hizmet eden diğer önemli projeleri de yer vermeye devam edeceğini belirtti.

Duyuruya göre bu hamle, gelişmekte olan ülkelerde, özellikle de insanların hala temel finansal hizmetlere erişiminin olmadığı Afrika’da artan kripto para talebine dayanıyor. SBI’ye göre, 2017 Dünya Bankası anketinin gösterdiği gibi, dünya çapında 1,7 milyardan fazla insan hala temel finansal hizmetlere erişemiyor.

İlgili: Ripple, SEC davasında “çok büyük zafer” elde etti

Bu hamle, 2020 yılında kayıt dışı menkul kıymet sattığı iddiasıyla açılan dava ile mücadele eden Ripple için ileriye dönük olumlu bir adım olarak görülüyor. Dava, dijital para birimine destek veren bazı platformlara ve XRP sahiplerine yıkıcı bir darbe vurmuştu. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse kısa süre önce, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile uzun süredir devam eden davanın blockchain tabanlı küresel ödeme firması için olumlu sonuçlanacağına dair iyimserliğini dile getirdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
İkinci el otomobilde BTC ve XRP ile ödeme devri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!