Rusya toprakları NFT olarak satışa sunuldu — Geliri Ukrayna'ya bağışlanacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürcistan merkezli dijital kreatif ajans Leavingstone, Rusya topraklarını NFT olarak satışa çıkardı.

Gürcistan merkezli dijital kreatif ajans Leavingstone, Rusya topraklarını NFT olarak satışa çıkardı.

Russia for Sale adlı proje, Rusya’da 2.500 civarı bölgeyi NFT haline getirerek, gelirini Ukrayna’ya bağışlamak amacıyla satışa çıkardı.

Projenin internet sitesine gelirler, doğrudan Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı’nın resmi Ethereum (ETH) cüzdanına aktarılıyor. Savaşın başlarında Bitcoin (BTC), Ethereum ve Tether (USDT) bağışlarını kabul etmek için cüzdan oluşturan bakanlık, mevcut durumda Terra (LUNA), Solana (SOL), Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE) ve Monero (XMR) gibi diğer bazı popüler kripto paralar ile yapılan bağışları da kabul ediyor.

NFT Rusya arazileri küçük araziler, orta araziler, büyük araziler, ekstra büyük araziler ve büyük şehirler olmak üzere beş kategoride sınıflandırılıyor. Arazilerin fiyat etiketi 0,05 ile 4 ETH arasında değişiklik gösterirken, bağışçıların illa ki sembolik olan bu meblağı ödemesi gerekmiyor ve kendi belirledikleri miktarda bağış yapabiliyorlar.

Projenin ilk aşamasında şimdiye kadar 37 arazi satıldı ve toplamda 6,75675 ETH (19.118 dolar) bağış toplandı.

Koleksiyonun satılan en pahalı öğesi, 11 Nisan’da NFT pazar yeri OpenSea’de 5 ETH’ye satılan Moskova oldu.

NFT’lerin ikincil piyasalarda alım satımı da Ukrayna’ya bağış olarak dönüyor. Projenin resmi internet sitesine göre, tüm ikincil satışların yüzde 5’i Ukrayna’ya bağışlanıyor.

Henüz ilk aşamasında olan proje için bir yol haritası da oluşturuldu. “Sovyet sonrası Hruşçovka mimarisi estetiğinden hoşlananlara” hitap eden ikinci aşamada Kremlin, Ostankino Kulesi ve Kışlık Saray gibi ikonik yapılar satışa çıkarılacak.

Proje, üçüncü ve son aşamada ise Rus siyasetçi Vladimir Lenin’in kendisini NFT olarak açık artırmaya çıkaracağını duyurdu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Rusya toprakları NFT olarak satışa sunuldu — Geliri Ukrayna'ya bağışlanacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!