RAPOR: Web3 önümüzdeki 5-10 yılın gündemi olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Huobi Group’un küresel yatırım kolu Huobi Ventures, blockchain ve kripto sektöründe 2022’de neler olabileceğine dair öngörülerini paylaştı.

Huobi Group’un küresel yatırım kolu Huobi Ventures, blockchain ve kripto sektöründe 2022’de neler olabileceğine dair öngörülerini paylaştı.

Huobi Ventures, 22 Nisan’da Cointelegraph Türkiye ile paylaştığı Yıllık Özet ve Görünüm Raporu’nda geçtiğimiz yılın önemli olaylarını ve bu yıl için öngörülerini ele aldı.

Rapora göre yıla Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle gerilen siyasi ve ekonomik ilişkiler ve Fed’in artan enflasyon nedeniyle sıkılaştırdığı para politikası kaynaklı endişeler ile sert bir şekilde başlayan kripto piyasası, kısa vadede dalgalanma yaşayabilir. Yine de Huobi, sektörün uzun vadede büyümeye devam edeceğine inanıyor.

Huobi’ye göre 2022’nin ve hatta önümüzdeki 5-10 yılın ana gündem maddelerinden biri Web3 olacak. Web2’nin veri gizliliğine ilişkin tartışmalar, merkezi düğümlerden kaynaklanan veri güvenliği problemleri ve internet kaynaklarının değer dağılımının tekelleşmesi gibi çeşitli sorunlarını çözmeye çalışan Web3, kullanıcıların veri sahipliğine ve gizliliğine odaklanan, yenilikçi ve protokoller arasında birlikte işlerlik sağlamayı hedefleyen teknolojileri ifade ediyor.

Arweave, Dfinity ve Filecoin gibi merkeziyetsiz depolama ekosistemlerinin gösterdiği büyümeye değinen rapor, gelecekte de düşük maliyetli modüler etkileşim özellikleri, düşük depolama ücretleri ve daha verimli bakım çözümleri sunan projelerin öne çıkabileceğini düşünüyor.

Huobi, raporda şöyle belirtti:

“2022’de gözler, merkezi olmayan yapısı ve temel blockchain altyapısı, değer dağıtımı, gizlilik, bant genişliği, depolama işleme ve yetkilendirme ile ilgili yaygın Web 2.0 sorunlarını çözebilecek Web 3.0’da. Yeni nesil bir internet teknolojisi, mevcut altyapı sınırlamalarını aşabilir ve önümüzdeki 5-10 yıl içinde yeni olanaklar açabilir.”

NFT’ler Web3’ün ana ağ geçidi olacak

Huobi Ventures, 2021’in en büyük kripto trendlerinden NFT’lere de değindi. Rapora göre NFT’lerin başlıca kullanım alanları, yeni yılda basit şifreleme ve sanat koleksiyonundan, gelişen Web 3.0 ekonomisinde sahiplik ve üyelik kanıtına doğru evrilecek.

NFT sektörünün büyümesi, mevcut durumda düşük likidite ve dar alım-satım havuzu nedeniyle kısıtlanıyor olsa da, zamanla Web 3.0 dünyasına “ana ağ geçidi” olarak yerlerini sağlamlaştıracaklar ve GameFi alanında da önemli bir rol oynayacaklar.

Gamefi ise sahiplik, birlikte işlerlik ve play-to-earn (P2E; oynayarak kazan) gibi yeni kavramları tanıtarak geleneksel oyunları dönüştürecek.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
RAPOR: Web3 önümüzdeki 5-10 yılın gündemi olacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!