MediaMarkt, mağazalarındaki Bitcoin ATM sayısını artırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’nın en büyük elektronik mağazalar zincirinin başarıyla sonuçlanan pilot Bitcoin ATM uygulamasının ardından, Avusturya’nın MediaMarkt mağazalarına 12 yeni Bitcoin ATM’si daha ekleniyor.

Alman elektronik mağazalar zinciri MediaMakt, Avusturya’da pilot Bitcoin ATM’sinin başarıyla benimsenmesinin ardından, daha fazla Bitcoin ATM’si kurmak için yeterli fonlarının olduğunu belirtti.

MediaMarkt, Seiersberg ve Klagenfurt’un da dahil olduğu Avusturya genelindeki 12 şubesinde Bitcoin (BTC) ATM’lerini kullanıma sundu. Confinity ve ATM şirketi Kurant, Avusturya, Almanya, İspanya ve Yunanistan’da 200’den fazla Bitcoin ATM’sini yönetiyor.

Kurant’ın Avrupa Pazarlama ve Satış başkanı Thomas Sperneder, Cointelegraph’a şunları söyledi:

“Ülke genelindeki MediaMarkt mağazaları, Bitcoin otomatlarıyla donatıldı. Kripto paraların basit ve güvenli bir şekilde satın alınmasını sağlayan toplamda 12 tane BTC ATM’si mevcut.”

Avusturya’da bir Bitcoin ATM’si. Kaynak: Kurant

Her MediaMarkt mağazasındaki bir Bitcoin ATM projesi, Bitcoin ATM’lerinin yeni müşterileri çekmek için iyi bir taktik olduğunu kanıtladı. Sperneder, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, “Genellikle dijital varlıklarla ilgili bilgi sahibi insanların Bitcoin ve kripto para alım satımıyla ilgilendiğini” söyledi, ancak ATM’ler bu duruma da bir alternatif sunuyor:

“Sabit otomatlar, Bitcoin’e kolay ve güvenli bir şekilde sahip olmak ve kripto paraları satın almak için herkesin erişilebileceği bir alternatif sunuyor.”

2021 yılında 850’den fazla mağazası olan ve 21 milyar euro’yu (23 milyar dolar) aşan geliri ile Avrupa’nın en büyük elektronik mağazalar zinciri MediaMakt, 13 ülkede faaliyet gösteriyor. Ayrıca BTC ATM’lerini mağazalarında kullanıma sunan MediaMarkt, otomatlarının ilk başta pilot olarak, sonra da tamamen kullanıma sunulması süreçlerini yönetmesi için Avusturyalı Bitcoin şirketi Coinfinity ile ortaklık kurdu.

Avrupa genelinde Kurant (Coinfinity) tarafından üretilen Bitcoin ATM’leri. Kaynak: Kurant

Bitcoin ATM’leri, Bitcoin meraklılarına BTC’lerini paraya çevirme veya resmi para birimlerini yatırma seçeneklerini de sunuyor. Kullanıcılar, sadece bir cüzdan adresi tarayarak satoshi (BTC’nin en küçük birimi) veya nakit alabiliyor.

Dünya genelinde Bitcoin ATM’lerinin yaygınlaşmasının 2022’de yavaşladığı göz önüne alındığında, Avusturya’ya daha fazla Bitcoin ATM’sinin kurulması haberi memnuniyetle karşılanıyor.

Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi, düzenleyici yapının eksikliğini öne sürerek Bitcoin ATM’lerine karşı sert bir tavır aldı ve kısa süre önce kayıtlı olmayan ATM’leri kısıtlamıştı.

Bitcoin ATM’si. Kaynak: BitBase

Portekiz’de faaliyet göstermek isteyen İspanyol Bitcoin ATM sağlayıcısı BitBase, Lizbon’da fiziksel satış noktaları kurdu, fakat düzenleyiciler resmi açılışları durdurdu. AB’nin emanete dayalı olmayan kripto cüzdanlara (yalnızca cüzdan sahibinin özel anahtarlara sahip olduğu ve bunları kontrol ettiği cüzdan) olan tavrına bakıldığında, AB’de Bitcoin ve kriptonnun geleceği belirsizliğini koruyor.

Avusturya’da bulunan 110’un üzerindeki toplam ATM’ye 12 tane daha Bitcoin ATM’si ekleneceği göz önüne alındığında, Avrupa’daki Bitcoin ATM’lerinin piyasaya sürülmesi daha yeni başlıyor gibi görünüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
MediaMarkt, mağazalarındaki Bitcoin ATM sayısını artırıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!