Yerli stablecoin projesi BiLira 2,5 milyon dolar yatırım aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin ilk stablecoin projesi BiLira, yeni finansman turunda 2,5 milyon dolar yatırım aldı.

Türkiye’nin ilk stablecoin projesi BiLira (TRYB), yeni finansman turunda 2,5 milyon dolar yatırım aldı.

Aralık 2019’da piyasaya sürülen BiLira’nın geliştiricisi BiLira Teknoloji A.Ş., Cointelegraph Türkiye ile paylaşılan basın bültenine göre yatırımın ardından 125 milyon dolar piyasa değerine ulaştı.

Şirketin yatırım turuna Alameda Research, 21 Shares, Finberg, SaxeCapital gibi kripto sektörünün büyük isimleri ve melek yatırımcılar katıldı.

BiLira, yeni yatırım ile stablecoin’in ödeme çözümlerinin yanı sıra NFT, game-fi, metaverse ve Web3 gibi alanlarda da kullanımını artırmayı hedefliyor.

BiLira CEO’su Sinan Koç, “Özellikle yeni global merkeziyetsiz finans platformlarında ve borsalarla iş birliklerliklerimizi arttırıp, üzerinde bulunduğumuz blokzincir ağları üzerinde de yeni ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz,” diye belirtti.

Şirketin CTO’su Murat Fırat ise şöyle bir açıklamada bulundu:

“Blockchain teknolojisinin önemi her geçen gün artmakta. BiLira olarak hedeflerimiz öncü altyapı sistemlerini kullanarak merkeziyetsiz finans, NFT ve benzeri sistemleri toplumda daha ulaşılabilir hale getirirken ülkemizi kripto para ve blokzincir sektöründe zirveye taşıyacak ürünler tasarlamak.” 

BiLira’nın çekirdek finansman turu geçtiğimiz ay gerçekleştirildi. Cointelegraph’ın 30 Mart tarihli haberine göre şirket; Alameda Research, Future Perfect Ventures, İstanbul Portföy, Borderless Capital ve hem Türk hem de yabancı melek yatırımcılardan toplamda 7,5 milyon TL yatırım aldı.

Türk lirasına endeksli BiLira, Türk bankalarında tutulan TL ile bire bir oranında destekleniyor. Stablecoin, mevcut durumda Ethereum, Avalanche, Binance Smart Chain, Solana, Algorand ve Polygon blockchain ağlarında faaliyet gösteriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Yerli stablecoin projesi BiLira 2,5 milyon dolar yatırım aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!