Rus vergi dairesi, kriptoyu uluslararası ödeme aracı olarak kullanmayı öneriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öneriyi kısmen destekleyen Maliye Bakanlığı, bu konunun daha fazla düşünülmesi ve tartışılması gerektiğini ifade etti.

Rusya Federal Vergi Dairesi (FTS), Rus şirketlerin uluslararası işlemlerde dijital paraları ödeme yöntemi olarak kullanmalarına izin verdi.

Yerel basın Izvestia’nın çarşamba günü yayımladığı habere göre FTS, Maliye bakanlığının hazırladığı kripto yasa tasarısı taslağı hakkında resmi geri bildirimini yaptı. Vergi makamı yaptığı açıklamada, Rus şirketlerinin belirli işlemler için kripto kullanmasına izin vermeyi önerdi:

“Tüzel kişilerin dış ticaret sözleşmelerine göre mal ve hizmet ödemesine izin vermek ve yabancı kuruluşlardan dijital para biriminde gelir kazanmak.”

Izvestia ayrıca mevcut taslağın, ödeme yöntemi olarak kriptoyu kullanma yasağının sadece bu yasanın aksini belirtmediği tüm durumlarda yürürlükte olduğuna dair bir madde içerdiğini belirtti.

FTS, ülkeye uygulanan ağır mali yaptırımların arasında uluslararası ticaret yapan Rus şirketlerine sunulan ödeme seçeneklerini çeşitlendirmek amacıyla bu adımı attı.

Vergi makamı ayrıca, şirketlerin düzenlenmiş kripto cüzdanları veya değişim platformları aracılığıyla dijital paraları alıp satması gerektiğini de bildirdi.

Maliye Bakanlığı, FTS’nin geri bildirim notuna yanıt olarak, konunun daha fazla düşünülmesi ve tartışılması gerektiğini belirtti.

Rusya maliye bakanlığı 8 Nisan’da, ’Dijital Para Birimi Üzerine’ isimli yasa tasarısını tamamlayarak onaylanması için hükümete göndermişti. Yaklaşık bir hafta sonra ise Rusya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yöneticisi, hükümete, kripto paralar ve CBDC’ler ile uluslararası ödeme yapma çağrısında bulunmuştu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Rus vergi dairesi, kriptoyu uluslararası ödeme aracı olarak kullanmayı öneriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!