iTrustCapital’in kripto IRA işlemleri toplamı 5 milyar doları geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bireylerin IRA’da işlem yaparken vergiler konusunda endişe duymasına gerek yok.

Cryptocurrency bireysel emeklilik hesapları (IRA) sağlayıcısı iTrustCapital, çarşamba günü, platformundaki toplam işlem hacminin 9 ayda yüzde 60 artarak 5 milyar doları geçtiğini duyurdu.

iTrustCapital’in de açıkladığı gibi Y kuşağından, çalışan profesyonellere ve yaşlı vatandaşlara kadar kullanıcılarının birçoğu kripto paralarla ilk defa işlem yapıyor. Firma, kripto para işlemlerinde sadece yüzde 1 alım-satım ücreti alıyor. Herhangi bir aylık ücreti söz konusu değil ve yatırımcıların bir hesap açması için sadece 1.000 dolar yatırması gerekiyor. Kullanıcılar platform aracılığıyla 7/24 ve 25’ten fazla kripto para birimiyle alım-satım yapabiliyor. Platform ayrıca Coinbase Custody ile yapılan bir anlaşma kapsamında 320 milyon dolarlık mevduat için sigorta kapsamı sağlıyor.

IRA’lar, ABD’de bireylerin vergisiz sermaye birikimi yoluyla veya vergisi ertelenmiş temelde bir emeklilik için tasarruf etmelerini sağlıyor. IRA sahipleri, bu hesaplarda tuttukları varlıklar üzerinden vergi ödemek zorunda değil, ancak hesap türüne bağlı olarak emeklilik yaşına geldiklerinde para çekme işlemleri için vergi ödemeleri gerekebiliyor. Yüzde 10’luk kesintiyle erken para çekme işlemine izin veriliyor ancak, kolej ödemesi yapmak için fon kullanımı gibi belirli durumlarda bu kesinti yapılmıyor. iTrustCapital, dört yıl önceki başlangıcından beri kripto IRA’ları sayesinde 35 binden fazla müşteriyi kendine çekti.

Cointelegraph’ın daha önce de bildirdiği gibi, yapılan bir anketin ABD’li Y kuşağı katılımcılarının yüzde 28’i, emekliliklerinde kripto para kullanmayı düşündüğünü belirtmişti. Bazı yatırımcılar ise geleneksel işlem hesaplarıyla karşılaştırıldığında emeklilik hesaplarında kripto alıp satarken aynı miktarda vergi ödemek zorunda olmadığını gözlemledi. Bu avantajın, daha fazla kripto yatırımcısını IRA gibi emeklilik planlarına yönelmesini sağlayabilme ihtimali bulunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
iTrustCapital’in kripto IRA işlemleri toplamı 5 milyar doları geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!