ABD, Rusya’daki Kripto Para Madencilik Şirketine Yaptırım Uyguluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan hükümeti, Rusya’ya Ukrayna’yı işgali sonrasında uyguladığı yaptırımlara bir yenisini daha ekledi. Bu sefer yaptırıma uğrayan isim, Bitriver adlı kripto para madencilik şirketi oldu.

ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlıkları Kontrolü Ofisi (OFAC), çarşamba günü itibarıyla Bitriver’ı ve on yavru şirketi yaptırım listesine ekledi.

OFAC tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bakanlık, Rusya’daki sanal para madenciliği endüstrisinde yer alan şirketlere karşı da harekete geçmiştir. Bu şirketler, işlettikleri devasa sunucu çiftliklerini kullanarak uluslararası müşterilere sanal para madenciliği için gerekli imkanları sağlıyor, bu sayede Rusya’nın doğal kaynakları üstünden gelir elde etmesine katkıda bulunuyorlar. Rusya, sahip olduğu enerji kaynakları ve soğuk iklim nedeniyle kripto para madenciliği konusunda rakiplerine göre avantajlı konumdadır. Ancak madencilik şirketleri ithal olarak aldıkları bilgisayar ekipmanlarına ve itibari para ile gelen ödemelere bağlı durumdadır ki bu da onları, uygulanabilecek yaptırımlara karşı savunmasız bırakmaktadır.”

ABD’nin bu sefer uyguladığı yaptırımlardan herhangi bir kripto para cüzdanı etkilenmeyecek.

2017 yılında Rusya’da kurulan Bitriver’ın bugün ülkede üç farklı ofisi bulunuyor. Bitriver buna ek olarak Çin’de, Japonya’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Güney Kore’de, İsviçre’de, Almanya’da ve ABD’de de faaliyet gösteriyor.

Hazine Bakanlığının açıklamasına göre Bitriver, şirkete ait varlıkları yasal olarak İsviçre’deki bir şirkete aktarmıştı. Bitriver henüz konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

ABD, Rusya’daki Kripto Para Madencilik Şirketine Yaptırım Uyguluyor isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD, Rusya’daki Kripto Para Madencilik Şirketine Yaptırım Uyguluyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!