Elon Musk, Twitter'ı satın almayı teklif etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor’a gönderdiği mektupta tüm Twitter’ı hisse başına 54,20 dolara satın almayı teklif etti.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor’a gönderdiği mektupta tüm Twitter’ı hisse başına 54,20 dolara satın almayı teklif etti. Musk, sosyal medya platformunun kendisinin açığa çıkaracağı “sıra dışı potansiyele” sahip olduğunu söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yayınladığı 13D başvurusuna göre Musk, “Yatırımımı yaptığımdan beri, şirketin mevcut haliyle ne büyüyecek ne de bu sosyal sorumluluğu yerine getirecek durumda olmadığını fark ettim. Twitter’ın bir özel şirket olarak dönüşüme girmesi gerekiyor,” diye belirtti.

Musk, bu teklifin “son teklif” olduğunu ve kabul edilmemesi halinde “hissedar olarak pozisyonunu yeniden değerlendirme ihtiyacı duyacağını” açıkladı.

I made an offer https://t.co/VvreuPMeLu

— Elon Musk (@elonmusk) April 14, 2022

Musk, 14 Mart’ta Twitter’ın yüzde 9,2 hissesini 3 milyar dolara satın alarak şirketin en büyük hissedarı oldu. İş adamı, platformu o zamandan beri demokratik serbest konuşma özgürlüğü ve takipçi katılımını artırmak için kullanma eğilimi gösteriyor.

Twitter’ın mevcut durumda 800,64 milyon hissesi olduğu düşünülürse, Musk’ın şirketi satın almak için kendi teklif ettiği fiyattaan 43,4 milyar dolar ödemesi gerekiyor.

pic.twitter.com/TW2lLQakE5

— Elon Musk (@elonmusk) April 7, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Elon Musk, Twitter'ı satın almayı teklif etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!