Çin Bankalar Birliği NFT’leri Hedef Alıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Bankalar Birliği NFT‘ler harekete geçti. Çin Bankalar Birliği, Çin Menkul Kıymetler Birliği ve Çin İnternet Finans Birliği son dönemin gündem konularından olan NFT’lerin finansallaştırılma ve menkul kıymet eğilimini “kararlı bir seviyeye getirmek” ve NFT’lerle yapılabilecek illegal finansal işlemlerinin önüne geçebilmek istiyor. Çin’in bu kararı bugün yayımlanan bir bildiride açıklandı.

Çin NFT’leri Mercek Altına Aldı

Daha önce kripto para birimleri ve kripto para borsaları ile ilgili aldığı kısıtlayıcı kararlarla gündeme gelen Çin Blockchain temelli teknolojileri kontrol altına alabilmek için yeni kararlar almaya devam ediyor. Bugün alınan kararla birlikte NFT’lerin dijital sanayileşmeyi arttırma potansiyeli olduğunu belirten üç birlik, NFT’lerin değerlemesinin değişebileceğine, kara para aklama işlemlerinde kullanılabileceğine ve diğer illegal işlemlerde ödeme yöntemi olabileceğine dair uyarılarda bulundu.

İlginizi çekebilir: MoonPay, 87 Milyon Dolar Daha Fon Aldı

Çinli yetkililer daha önceden de kriptonun tehlikelerine karşı vatandaşlarını uyarmış ve bu alanda çeşitli kısıtlamalar getirmişti. NFT’lere de belirli kurallar getiren makamlar altı maddelik bir bildiri yayımladı. Yayımlanan bildiriye göre NFT’ler menkul kıymet ya da değerli madenler gibi temel varlık sayılamayacak.

Değiştirilmesinin zayıflatılması adına tokenleri bölmek gibi yöntemlerle merkezi ticaret aracı olarak kullanılması yasaklanan NFT’lerin değerlemesinde de kripto para birimlerinin kullanılması yasaklandı. NFT işlemlerinde illegal işlemlerin önüne geçebilmek adına kimlik doğrulama şartı koyan birlik, NFT’lerle yapılan yatırımlar için de finansman desteği verilememesi gerektiğini bildirdi.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Çin Bankalar Birliği NFT’leri Hedef Alıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!