Analistten bu hafta takip edilmesi gereken 4 altcoin

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) yeni haftaya 42.000 dolar seviyesinin altına düşüşle başlarken kripto para piyasasının genelinde kırmızı görünüm hakim. Peki, önümüzdeki günler bize ne gösterecek?

Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay, bu hafta kripto para piyasasında dikkat çeken 4 altcoin için fiyat değerlendirmesi yaptı. Dolar karşısında keskin hareketlerin gözlenebileceği 4 altcoin için fiyat tahminlerinde bulundu.

NEAR/USDT – NEAR Protokol fiyat analizi

NEAR Protokol (NEAR) fiyatı, 8 Nisan’da 20 dolar seviyesindeki genel dirençten sert şekilde düştü. Aynı günün mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların yüksek seviyelerde genel direnci agresif şekilde savunduğunu gösteriyor.

NEAR/USDT günlük grafik. Kaynak: TradingView

NEAR/USDT paritesi, güçlü bir destek görevi görebilecek 15 dolardaki 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) seviyesine düşebilir. Fiyat bu seviyeden geri dönerse, boğaların düşüşlerde alımları sıklaştırdığını gösterecektir. Boğalar daha sonra pariteyi tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarmak için bir girişimde bulunacak. Artan 20 günlük EMA ve pozitif bölgedeki göreceli güç endeksi (RSI), yatırımcılara güven sağlıyor.

Aksine, fiyat 20 günlük EMA değerinin altına gerilerse, yatırımcıların pozisyonları kapattıkları ortaya çıkacak. Bu, 12 dolardaki 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) seviyesine düşüşü güçlendirebilir.

FTT/USDT – FTX Token teknik analiz

FTX Token (FTT) fiyatı, 24 Mart’ta 49 doların üzerinde kırıldı ve kapanış elde etti ancak boğalar, tekrar tekrar deneseler de seviyeyi desteğe çevirmeyi başaramadı. Fiyat 47 dolar seviyesindeki 200 günlük SMA değerine ve ardından 45 dolardaki 50 günlük SMA seviyesinin altına kadar düştü.

FTT/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Burada olumlu bakış açısı sağlayan, yatırımcıların 50 günlük SMA seviyesini savunmaya çalışmasıdır. Boğalar, fiyatı 200 günlük SMA değerinin üzerine ve genel direnci de 49 doların üzerine çıkarırsa, daha düşük seviyelerde güçlü alımlar gerçekleşebilecektir.

Yükseliş momentumu yavaşlayabilir ve 54 doların üzerinde kapanabilir. Ardından FTT/USDT paritesi 66 dolar seviyesinde toparlanabilir.

Tersine, fiyat 200 günlük SMA değerinin üzerine çıkamazsa, üçgenin yükseliş çizgisinin altına kırılma olasılığı artar. Bu olursa, parite 40 dolara ve daha sonra 37 dolara düşebilir.

ETC/USDT – Ethereum Classic fiyat analizi

Ethereum Classic (ETC) fiyatı, 38 dolardaki direncin üzerine çıkıp günlük kapanış elde ederek grafikte görülen ikili dip modelini oluşturdu. Daha sonra fiyat, 29 Mart tarihinde modelin hedef bölgesi olan 52 dolara kadar çıktı ve kâr alımlarının başlamasıyla geriledi. Satışlar pariteyi 38 dolardaki kırılma bölgesine yaklaştırdı.

ETC/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Şimdi alıcılar, 38 dolar seviyesini desteğe çevirmeye çalışacak. Eğer başarılı olurlarsa, duyarlılığın düşüş yerine yükselişe döndüğü ortaya çıkacaktır.

Eğer fiyat bu seviyeden yukarı çıkar veya 38 dolardaki destekten sıçrar ve 45 doların üzerine erişirse, düzeltme sürecinin bittiği düşünülebilir. Alıcılar ETC/USDT paritesini yeniden 53 doların üzerine çıkarmaya çalışacaktır. O bölgede yaşanacak yukarı yönlü kırılım, daha yukarı seviyelerin elde edilme ihtimalini yükseltecektir.

Bu olumlu görüş, fiyat gerilemeye devam ederse ve 35 dolardaki 50 günlük SMA seviyesinin altına düşerse geçersiz olacaktır.

XMR/USDT – Monero Teknik analiz

Monero (XMR) fiyatı, düşüş trendi çizgisinin üzerinde kırılıp kapanış elde ettiğinde olası bir trend değişikliğine işaret etti. Ayılar fiyatı düşüş trendi çizgisinin altına çekmeye çalışsa da boğalar buna izin vermedi.

XMR/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Ayılar, 239 dolardaki dirençten sıçramayı engellemeye çalışıyor ancak bugünün mum çubuğundaki uzun kuyruk, düşük seviyelerde alımların sıklaştığını gösteriyor. 216 dolardaki artan 20 günlük EMA ve pozitif bölgedeki RSI, yatırımcılara güven sağlıyor.

Boğalar fiyatı 239 doların üzerinde tutarsa, XMR/USDT paritesi daha da ivme kazanabilir ve 255 dolara yükselebilir.

Öte yandan, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayıların genel direnci 239 dolar değerinde agresif şekilde savunduklarını gösterecek. 20 günlük EMA seviyesinin altında bir kırılma ve kapanış yaşanması durumunda yükseliş momentumunun yavaşlayabileceğini söyleyebiliriz. Parite daha sonra 190 dolar seviyesindeki 50 günlük SMA değerine düşebilir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Analistten bu hafta takip edilmesi gereken 4 altcoin
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!