BTC, DOGE, SOL, XRP, ADA ve 5 Altcoin Analizi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasasındaki birçok altcoin, önemli destek seviyelerini savunmaya çalışıyor. Bu durum, ayıların bir fırsat algıladığını ve fiyat hareketini kontrol altına almak istediğini gösteriyor. Ancak bu durum, uzun vadeli BTC yatırımcılarını endişelendirmiyor. ARK Invest CEO’su Cathie Wood, Miami’deki Bitcoin 2022 konferansında konuşurken, 2030 yılına kadar 1 milyon dolarlık BTC fiyat hedefini yineledi. Bununla birlikte, BTC, dolarının yükselen gücü nedeniyle kısa vadede baskı altında kalabilir. Kriptokoin.com olarak, BTC, DOGE, SOL, XRP, ADA ve 5 altcoin için yapılan fiyat analizlerini aktarıyoruz.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, 7 Nisan’da 42.594 dolar seviyesindeki kritik desteğe geriledi ancak, 8 Nisan’da oluşan mum çubuğundaki uzun kuyruk, boğaların bu seviyeyi güçlü bir şekilde savunmaya devam ettiğini gösteriyor. Hareketli ortalamalar düzleşti ve göreceli güç endeksi (RSI) orta noktaya yakın, bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Boğalar şimdi fiyatı 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (44.314 dolar) ve kritik direnç seviyesi olan 45.400 doların üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Bunu başarırlarsa, BTC 200 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (48.220 dolar) meydan okuyabilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan veya 45.400 dolardan düşerse, ayıların her yükselişte satıldığını gösterecektir. Ayılar daha sonra fiyatı 50 günlük SMA’nın (41.789 dolar) altına çekmeye çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, düşüş yükselen kanalın destek çizgisine kadar uzanabilir.

Ethereum boğaları da, BTC grafiğinde olduğu gibi, düşüşü satın alıyor

Ethereum (ETH), 6 Nisan’da 20 günlük EMA’nın (3.224 dolar) altına düştü, ancak ayılar düşük seviyeleri sürdüremedi. Boğalar düşüşü satın alarak fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine geri itti. Bu da daha düşük seviyelerde güçlü bir talep olduğunu gösterdi. Fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerinde tutunabilirse, ETH tekrar 200 günlük SMA’ya (3.487 dolar) yükselebilir. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanış, yeni bir yükseliş trendinin başlangıcına işaret edecektir. ETH daha sonra 4.150 dolara yükselebilir.

Alternatif olarak, boğalar fiyatı 200 günlük SMA’nın üzerine çıkaramazsa, ayıların zeminlerini daha yüksek seviyelerde tuttuğunu gösterecektir. ETH fiyatı daha sonra, birkaç gün boyunca 200 günlük SMA ve 20 günlük EMA arasındagidip gelebilir. 3.100 doların altında bir kırılma ve kapanış, 50 günlük SMA’ya (2.915 dolar) olası bir düşüş için kapıları açabilir.

BNB

BNB, 4 Nisan’da 20 günlük EMA’nın (425 dolar) altında kırıldı ancak düşük seviyeler boğalardan güçlü alımlar çekti. Fiyat keskin bir şekilde toparlandı ve 7 Nisan’da 445 dolardaki genel direncin üzerine çıktı. Fiyat 20 günlük EMA’nın altına düşerse, 50 günlük SMA’ya (399 dolar) düşme olasılığı artar. Düz hareketli ortalamalar ve orta noktaya yakın RSI, boğa momentumunun zayıfladığını gösteriyor. 50 günlük SMA’nın altındaki bir kırılma, 350 ila 445 dolar arasındaki geniş aralığı devreye sokacak.

Öte yandan, fiyat 50 günlük SMA’dan toparlanırsa, boğalar BNB’yi 200 günlük SMA’ya (468 dolar) doğru itmeye çalışacaktır. BNB fiyatı daha sonra birkaç gün boyunca bu iki hareketli ortalama arasında işlem yapabilir.

Solana (SOL)

Boğalar, 6 Nisan’da 20 günlük EMA’daki (114 dolar) düşüşü durdurdu, ancak Solana’yı 122 dolardaki genel direncin üzerine geri itemedi. Bu, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu göstermektedir. Fiyat daha düşük devam ederse ve 20 günlük EMA’nın altına düşerse, bir sonraki durak 106 dolar olabilir. Bu seviye de tutamazsa, 50 günlük SMA’ya (97 dolar) düşebilir. Böyle bir hareket, paritenin birkaç gün boyunca 81 ila 122 dolar arasında bir aralıkta sıkışıp kalabileceğini öne sürecektir.

Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden yükselir ve 122 doların üzerine çıkarsa, boğalar 200 günlük SMA’daki (149 dolar) engeli aşmak için bir girişimde daha bulunacaklar.

XRP fiyatı, BTC fiyatındaki dalgalanmalardan etkilendi

BTC fiyatının düşmesiyle birlikte, Ripple (XRP), 6 Nisan’da 50 günlük SMA’nın (0,78 dolar) altında kırıldı. Bu da ayıların geri dönüş yaptığını gösteriyor. Boğalar fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerine geri itmeye çalıştı, ancak ayılar pes etmeye istekli değil. 20 günlük EMA (0.81 dolar) aşağı dönmeye başladı ve RSI negatif bölgede. Bu da satıcılara avantaj sağlıyor. Fiyat 50 günlük SMA’nın altında kalırsa, ayılar 0,75 doların altına çekerek düşüşü uzatmaya çalışacaklar. Bunu yaparlarsa, bir sonraki durak 0,70 dolar olabilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar pariteyi 200 günlük SMA’ya (0,88 dolar) itmeye çalışacaktır.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA), 6 Nisan’da 20 günlük EMA’nın (1,08 dolar) altında kırıldı. Boğalar düşüşü satın aldı ancak fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine geri itmek için mücadele ediyorlar. Fiyat 20 günlük EMA’nın üzerinde kırılamaz ve sürdürülemezse, ayılar 0 günlük SMA’nın (0,96 dolar) altına düşürmeye çalışacaktır. Bunu başarırlarsa, fiyat 0,74 dolardaki güçlü desteğe düşebilir.

Kritik Anlar: BTC, DOGE, SOL, XRP, ADA ve 5 Altcoin Analizi!

Alternatif olarak, fiyat yükselir ve 20 günlük EMA’nın üzerinde devam ederse, boğalar 1,26 dolar daki direnci temizlemeye çalışacaktır. Cardano fiyatı 200 günlük SMA’ya (1.45 dolar) yükselebilir ve ardından 1.60 dolara yükselebilir.

Terra (LUNA)

Terra’nın LUNA yükseliş trendinde düzeltme yapıyor. Fiyat, 20 günlük EMA’dan (102 dolar) bir toparlanma girişiminde bulundu, ancak ayılar daha yüksek seviyelerde satmaya devam ediyor. Bu, fiyatı 8 Nisan’da 20 günlük EMA’nın altına çekti. Düzleşen 20 günlük EMA ve orta noktaya yakın RSI, boğaların hakimiyetini kaybettiğini gösteriyor. Fiyat 20 günlük EMA’nın altında kalırsa, satış hızlanabilir ve 50 günlük SMA’ya (88 dolar) düşebilir. Boğaların bu seviyeyi savunması bekleniyor, ancak çabalarında başarısız olurlarsa, bir sonraki durak 82 dolar olabilir.

Tersine, fiyat mevcut seviyeden yükselirse ve 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa, boğaların düşüşlerde satın almaya devam ettiğini gösterecektir. LUNA daha sonra tekrar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 119 doların üzerine çıkmaya çalışacak ve yükseliş trendine devam edecek.

Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX), 6 Nisan’da 20 günlük EMA’nın (89 dolar) ve 200 günlük SMA’nın (84 dolar) altına düştü. Ancak boğalar 50 günlük SMA’yı (82 dolar) başarıyla savundu. Bu, yatırımcıların diplerde birikmeye devam ettiğini gösteriyor. Alıcılar şimdi fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaya ve sürdürmeye çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, 99 dolardaki genel dirence yükselebilir. Bu, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviyedir, çünkü bunun üzerinde bir kırılma, 117 dolara ve 127 dolara yakın olası bir ralli için kapıları açabilir.

Kritik Anlar: BTC, DOGE, SOL, XRP, ADA ve 5 Altcoin Analizi!

Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden veya genel dirençten aşağı dönerse ve 50 günlük SMA’nın altına düşerse, parite 65 dolardaki güçlü desteğe dalabilir. Düz hareketli ortalamalar ve orta noktaya yakın RSI, boğalara veya ayılara net bir avantaj sağlamıyor.

Polkadot (DOT)

23 dolardan keskin bir şekilde geri döndükten sonra, Polkadot (DOT) şu anda 50 günlük SMA’nın (19 dolar) üzerinde kalmaya çalışıyor. Alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın (21 dolar) üzerine çıkarırsa, genel direncin yeniden test edilmesi muhtemeldir. Düz hareketli ortalamalar ve orta noktanın hemen altındaki RSI, kısa vadede aralığa bağlı olası bir harekete işaret ediyor. Fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse ve 50 günlük SMA’nın altına inerse, satış yoğunlaşabilir ve16 dolardaki güçlü desteğe düşebilir.

Kritik Anlar: BTC, DOGE, SOL, XRP, ADA ve 5 Altcoin Analizi!

Boğalar, potansiyel yeni bir yükseliş trendinin başlangıcını belirtmek için 23 dolardaki engeli kaldırmak zorunda kalacaklar. 23 doların üzerinde bir kapanış, 200 günlük SMA’ya (29 dolar) olası bir yükselişin yolunu açabilir.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE), 6 Nisan’da 0,17 dolardaki genel dirençten keskin bir şekilde düştü, ancak olumlu bir işaret, boğaların 20 günlük EMA’da (0,14 dolar) desteği elinde tutmasıdır. 20 günlük EMA kademeli olarak yükselmeye devam ediyor ve RSI pozitif bölgede, bu da alıcılar için küçük bir avantaj olduğunu gösteriyor.

Kritik Anlar: BTC, DOGE, SOL, XRP, ADA ve 5 Altcoin Analizi!

Boğalar bir kez daha 200 günlük SMA’nın (0,18 dolar) üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa, 0,22 dolara kadar bir yukarı hareket başlatabilir. Ayılar daha sonra fiyatı hareketli ortalamaların altına düşürmeye çalışacak ve 0,10 dolardaki güçlü desteğe meydan okuyacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
BTC, DOGE, SOL, XRP, ADA ve 5 Altcoin Analizi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!