Bitcoin boğaları bir sonraki ralli için 2024'ü beklemek zorunda kalabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, yeni verilere göre yeniden boğa piyasasına başlamadan önce iki sene daha yatay seyredebilir.

Bitcoin (BTC), yeni verilere göre yeniden boğa piyasasına başlamadan önce iki sene daha yatay seyredebilir.

Uzman yatırımcı Peter Brandt, 6 Nisan tarihli gönderisinde yatırımcıların bir sonraki ralli için 2024’e kadar beklemeleri gerekebileceğini gösteren tarihsel modellere dikkat çekti.

Geriye 25 ay mı kaldı?

BTC/USD paritesi rekor fiyat seviyesinden beri yüzde 50’ye yakın değer kaybederken, fiyatın dört yıllık halving (yarılanma) döngüleriyle ilişkisine dair tartışmalar da değişiklik gösterdi.

Piyasa, dört yıllık döngüde bir kez, özellikle de blok ödülü yarılanmasından sonraki yıl makro fiyat pikleri görmeye alışıktı.

Şimdi ise fiyat hareketini kestirmek daha zor ve fiyatı kontrol eden faktörler çok sayıda ve çok çeşitli olsa da, boğaların bu döngünün farklı bir noktasında fırsat yakalayacağı anlamına gelmiyor.

Brandt’in verileri, Bitcoin fiyatındaki bir sonraki rallinin Mayıs 2024’e kadar gerçekleşmeyebileceğini düşünüyor. Mayıs 2024, bir sonraki blok ödülü yarılanmasının da yaşanacağı tarih olma özelliğini taşıyor.

Söz konusu tarih son tepe fiyatın görülmesi için bir yıl erken olsa da, halving döngülerinin ötesinde tarihsel modellere göre yine de 10 kat fiyat artışı sunabilir.

Brandt, “Bitcoin’in 10 kat veya daha fazla değer kazandığı son iki kez de, bir sonraki yükseliş ayağının başlaması için 33 ay geçmesi gerekti,” diye açıkladı.

“Tarih tekerrür ederse (ki edeceğini sanmıyorum), bir sonraki fırlama Mayıs 2024’te başlayacaktır.”

BTC/USD paritesinin açıklamalı grafiği. Kaynak: Peter Brandt/ Twitter

Analistler, Bitcoin’i o zamana kadar neyin baskılayabileceği konusunda ise makro tetikleyicilere işaret ediyor.

Merkez bankasının para politikasını sıkılaştırması, başarılı olması halinde riskli varlıkları baskılayabilir. Yüksek enflasyon ve düşük faiz sürecinin uzaması da Bitcoin için en azından kısa vadede karanlık bir manzara sunuyor.

İstatistik uzmanı Willy Woo “BTC riskli bir güvenli liman. Altın ise risksiz bir güvenli liman. Teorik bir güvenli liman olarak hiç test edilmeyen Bitcoin, ilk kez bu yıl doğru düzgün test edilecek,” diye öngördü.

“Savaş senaryosunda piyasanın ilk tepkisi risksiz varlıklara, ikinci tepkisi ise güvenli liman varlıklarına oluyor.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin boğaları bir sonraki ralli için 2024'ü beklemek zorunda kalabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!