BM, Ukrayna için yapılan 2,5 milyon dolarlık stablecoin bağışını kabul etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerginlik başladığından beri 100 milyon doların üzerinde kripto bağışı alan Ukrayna, yapılan bağışların ne kadar hayati olduğunu bir kez daha görmüş oldu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), savaşın gazabına uğrayıp ülkeden kaçan Ukraynalılar için yapılan kripto bağışlarını kabul etti.

UNHCR, Ukrayna’dan komşu ülkelere kaçan mültecileri rehabilite etmek ve destek olmak için kullanılacak Binance Charity’den bağışlanan 2,5 milyon dolarlık Binance USD (BUSD) stablecoin bağışını kabul etti.

ABD’nin UNHCR için hazırladığı bir rapora göre Ukrayna’da 10 milyondan fazla insan evlerinden oldu. Bunun için, yasal olan sosyal yardımı sağlamak için kripto yardım fonları kullanılacak.

UNHCR ABD İcra Direktörü Marie Grey, kripto bağışlarının mümkün olduğunca çok aileye yardım etme hususunda hayati önem taşıdığını söyledi. Gray ayrıca, küresel kripto topluluğunun bu kriz zamanında Ukraynalılara yardım etmesini övdü ve şunları söyledi:

“Verilen bu cömertçe destek, kaçmak zorunda kalan ailelerin hayatlarında değişim adına bir fark yaratabilecek ve daha da önemlisi mağdurlara, duyarlı ve kararlı bir küresel topluluğun en karanlık zamanlarda yardım etmek için nasıl çaba harcadıklarını gösterecek.”

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma, insani bir krizin bölgede doğmasına sebep oldu. Savaş başladığından bu yana mağdur olan insanlar için 100 milyon doların üzerinde kripto para bağışı yapıldı. Bu kripto para bağışları, ihtiyacı olan insanlar için en büyük yardım araçlarından biri olduğunu göstermiş oldu.

Ukrayna tüm dünyaya yardım çağrısında bulunduğunda, dünyanın dört bir yanından insanlar milyonlarca dolar kripto bağışında bulunmak için bir araya geldi. Bu bağışlar mümkün olduğunca çok insanın hayatını kurtarmak, yardım etmek ve rehabilitasyon çabalarına destek olmak için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu kanıtlanmış oldu.

Ukrayna sırf bağış alabilmek için kriptoyu benimsemedi, zaten dijital varlıkları yasallaştırmış ve hatta NFT satışlarıyla bile fon toplamıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
BM, Ukrayna için yapılan 2,5 milyon dolarlık stablecoin bağışını kabul etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!