Kanadalı enerji şirketi, kullanılamayan gaz kuyularında taşınabilir Bitcoin madencilik cihazlarıyla üretim yapacak.
Kanadalı petrol ve gaz şirketi Bengal Energy, Avustralya taşrasının uzak noktalarındaki gaz kuyularındaki kullanılmayan enerjiyi Bitcoin (BTC) madenciliği için harcayacak.
Avustralya kaynaklı haberlere göre Bengal Energy, yerel madencilik sektöründe “donga” olarak bilinen portatif bir binada yaklaşık 70 Bitcoin madencilik donanımının kurulacağı bir pilot program yürütmeye hazırlanıyor. Cooper Havzası’nda daha önce kullanılamayan gaz kuyularında faaliyet gösterilecek.
Bengal Energy’nin baş işletme görevlisi Kai Eberspaecher’e göre şirket, yerel petrol ve gaz çıkarma ortakları Santos Energy ve Bridgeport Energy’den gaz kuyularını satın aldı.
Eberspacher, yakın zaman önce satın alınan gaz kuyularının enerji şirketi için ilginç bir sorun oluşturduğunu, çünkü bunların “karaya oturmuş kuyular” olarak bilindiğini sözlerine ekledi. Bu durum, şirketin sahada teknik olarak gazdan güç üretebilmesine rağmen, mevcut dağıtım boru hatlarına ulaştıramadığı anlamına geliyor.
Bengal’in uzak gaz kuyularına hizmet verebilecek boru hattı şu anda yapım aşamasında. Bununla birlikte yaşanan gecikmeler ve COVID-19 nedeniyle oluşan tedarik zinciri sorunları nedeniyle işlem ileri tarihe ertelendi.
“Temelde altı ay boyunca kuyuların hazır olduğu, ancak çözümün bulunmadığını düşünüyorduk. Orada öylece duran varlıklarla uğraşıyorduk.”
Soruna çözüm olarak dongas üzerine taşınabilir Bitcoin madencilik donanımları kuruldu. Deneme amaçlı çalıştırılan bir donga, günde yaklaşık 0,005 BTC üretebilen 66 madencilik cihazıyla donatıldı. Bu da yaklaşık 235 dolara denk geliyor.
Deneme başarılı olursa, Bengal Energy’nin Bitcoin madencilik gelirini 10 ila 20 kat artırmaya çalıştığı bildiriliyor. Yani toplam gelirin günde 2.000 ila 5.000 dolar arasında değişeceği söyleniyor.
Bengal Energy, taşınabilir Bitcoin madencilik operasyonları aracılığıyla boşta kalan enerjinin tüm potansiyelinden yararlanmaya çalışan ConocoPhilips ve Exxon Mobil dahil olmak üzere büyüyen madencilik şirketlerine dahil oluyor.