Covid-19 salgını kaynaklı uzun süreli seyahat kısıtlamalarının ardından sınırlar açıldıkça metaverse, gezginlerin şahsen deneyimlemek istedikleri destinasyonlara karar vermelerine yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Konaklama rezervasyonları ve çevrimiçi seyahat acentesi olan Booking.com ise metaverse’e ilişkin bir anket yaptı.
Booking.com, 32 ülkeden 24.179 kişinin katılım sağladığı bir ankette gezginlerin seyahat edecekleri güzergahlara karar verirken destinasyonları sanal olarak keşfetmeye olan güçlü ilgisini araştırdı. Araştırma, katılımcıların büyük çoğunluğunun metaverse’te seyahat etmek istediklerini ortaya koydu. Bu oran Z kuşağında yüzde 54 iken, Y kuşağında yüzde 43 idi.
Katılımcıların neredeyse yarısı, (yüzde 43’ü) seçimlerine ilham vermek için sanal gerçekliği kullanma yaklaşımlarını doğruladı. Bu katılımcıların arasında yaklaşık 4.574 kişi yeni yerleri ancak sanal olarak deneyimledikten sonra seyahat etmeye inanıyor.
Dahası katılımcıların yüzde 35’i ise popüler istikametlerde sunulan çevreyi daha iyi kavrayabilmek adına metaverse’de günlerce vakit geçirebileceklerini kaydetti. Booking.com’a göre, dokunsal geri bildirim gibi destekleyici teknolojiler, kullanıcıların dışarı çıkmadan kumlu plajları ve tropikal güneşi deneyimlemelerine izin vererek bu deneyimi iyileştirmeye yardımcı olacak.
Ne var ki katılımcıların yüzde 60’ı Metaverse ve sanal teknolojilerin sunduğu deneyimlerin yüz yüze ve fiziksel deneyimler konusunda eksik kaldığına inanıyor. 2023 yılında seçilen en popüler seyahat destinasyonları São Paulo (Brezilya) Pondicherry (Hindistan), Hobart (Avustralya) ve Bolzano (İtalya) olarak belirlendi.
İlginizi çekebilir: KPMG ortağı: Metaverse’ü asıl büyüten bireysel tüketiciler değil, şirketler olacak
Öte yandan teknoloji devi Microsoft, Metaverse işine adım atma planı, Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Activision Blizzard’ın satın alınmasını engellemeye çalıştıktan sonra büyük bir engelle karşı karşıya kalmıştı.
Microsoft CEO’su ve başkanı Satya Nadella’ya göre, Activision Blizzard’ın 69 milyar dolara satın alınması metaverse platformlarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynaması bekleniyordu. Ne var ki, FTC, Microsoft’un rakip oyun şirketlerini satın aldıktan sonra konsol oyunlarının dağıtımını sınırladığı rekabet karşıtı uygulamalarına dikkat çekti.