Ülkemizde ihracatın dijitalleşmesini ve Blockchain altyapısı üzerinden yönetilebilmesini hedefleyen “İhracat Sürecinin Blockchain Teknolojisi İle Uçtan Uca Tasarımı” projesinde birinci faz çalışmaları tamamlandı. İlk faz çalışmalarının ardından sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı.
Blockchain Teknolojisi İle İhracat Süreci Yeniden Tasarlanıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı finansmanıyla, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Ticaret Banaklığı tarafından geliştirilme aşamasında olan “İhracat Sürecinin Blockchain Teknolojisi ile (Ülke İçinde) Uçtan Uca Tasarımı” Teknik İşbirliği Projesi’nin Birinci Faz Kapanış Toplantısı Ankara’da özel davetlilerin katılımı ile sona erdi.
İlginizi çekebilir: Slope Wallet, Saldırgan İçin Ödül Programı Duyurdu
Gerçekleştirilen etkinlikte, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Başkan Vekili ve Ankara Ofis Başkanı Mehmet Üvez, Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Vekili Mehmet Alper Batur, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya proje hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Üvez açıklamasında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın faaliyette bulunduğu ülkelerde dijital dönüşümleri desteklemek için çalışmalarının 2021 yılından itibaren hız kazandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
Bu bağlamda geçen Aralık ayında başlatılan ve 8 Mart’ta resmi açılışını yaptığımız İhracat Sürecinin Blockchain Teknolojisi İle (Ülke İçinde) Uçtan Uca Tasarımı Teknik İşbirliği Projesi EBRD’nin Türkiye’de uygulamaya koyduğu ilk dijital dönüşüm projelerinden biridir. Bu projenin gerçekleşmesinde desteklerinden dolayı Hazine ve Maliye Bakanlığı’na teşekkür ederiz. EBRD ve Hazine ve Maliye Bakanlığımız arasında 2018 yılında son derece başarılı bir çalışma ile oluşturulan Türkiye Donör Fonu, bugün içinde bulunduğumuz projenin önemli unsurlarından birini oluşturuyor.