CFTC’den ABD’deki Düzenleyici Belirsizlik Ortamında Dev Opsiyon Borsasına Önemli Onay

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CFTC, ABD’nin en ünlü opsiyon borsası Cboe Digital’in kaldıraçlı Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) vadeli işlem sözleşmeleri sunma başvurusu onayladı.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) 5 Haziran tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, opsiyon borsası Cboe’nin dijital varlık kolu Cboe Clear Digital’ın kaldıraçlı  Bitcoin ve Ethereum sözleşmeleri sunmak için yaptığı başvurunun onaylandığını bildirdi.

Onay kapsamında yılın ikinci yarısından itibaren Cboe Clear’ın fiziksel veya finansal olarak uzlaşmalı, kaldıraçlı Bitcoin ve Ethereum vadeli sözleşmeleri sunabileceği belirtildi. Cboe Digital’in mevcut durumda kaldıraçsız Bitcoin ve Ethereum vadeli sözleşmeleri sunma hizmeti verdiği hatırlatıldı.

Cboe’nin onayı, ABD kripto para regülatif ekosisteminde yaşanan büyük bir belirsizlik dalgasının ortasında geldi. Olay, yatırımcılar tarafında regülatif netliğe işaret eden bir adım olarak yorumlanırken bazı kesimler tarafından düzenleyicilerin geleneksel faaliyetleri ağır basan Cboe’yi kayırdığı öne sürüldü.

Mevcut durumda, kaldıraçlı vadeli sözleşmeler sunan borsanın Başkanı John Palmer, Bitcoin ve Ethereum vadeli sözleşmelerinin fiziksel uzlaşma kapsamında finansal kurumların saklama hizmetleri noktasında aracıları aradan çıkarmalarına olanak sağladığını söyledi.

Palmer bu noktada, bir spot piyasaya sahip olmalarının da avantajları olduğunu belirterek müşterilerini saklama hizmetlerine ve fiziksel varlığa dokunmak zorunda bırakmak istemediklerini dile getirdi.

CFTC üyesi Christy Goldsmith Romero, Cboe’nin başvurusunun FTX’in iflas etmeden önce yaptığı başvuru ile tam anlamıyla zıt olduğunu dile getirerek uyumluluk ve güvenlik konusunda Cboe’yi övdü. Cboe’nin diğer şirketlere örnek olması gerektiğini dile getiren Romero, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Son yıllarda kripto şirketleri, regülasyona tabi olmayan bir ortamda var olan iş modelini veya piyasa yapısını alıp düzenlemeye tabi ortama taşımaya çalıştı. CFTC düzenlenmemiş bir modele veya yapıya ait riskler için zamanı yok.

Romero, Cboe’nin geleneksel vadeli işlemler piyasası ve regülatif çerçevenin dahilinde faaliyet gösterdiğini belirtti. Romero ayrıca mevcut güvenlik önlemlerinin kripto para piyasasının yüksek riskli yapısı göz önünde bulundurularak artırılması yönünde çağrıda bulundu.

CFTC’den ABD’deki Düzenleyici Belirsizlik Ortamında Dev Opsiyon Borsasına Önemli Onay isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTC’den ABD’deki Düzenleyici Belirsizlik Ortamında Dev Opsiyon Borsasına Önemli Onay
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!