Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Ayı Bitmedi Mi? Google Aramaları 2020 Seviyesinde!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) ve kripto para fiyatlarındaki durgunluk devam ederken yatırımcı ilgisinin 2020 yılındaki seviyelere doğru gerilediği görüldü.

Arama motoru Google’ın verilerine göre “crypto” kelimesinin arama sıklığı 2021 yılının mayıs ayındaki zirvesinden %83 düşüş göstererek 2020 yılı seviyelerine kadar geriledi. Söz konusu kelime, Mayıs 2021 zirvesinin 100 puanlık referans olarak baz alındığında mevcut durumda kullanım sıklığı 17 puan olarak tanımlandı.

Kripto odaklı Google kelimelerinin arama sıklığı Mayıs 2021’den bu yana düşüş eğiliminde olduğu yine de FTX ve Terra çöküşü gibi kripto para piyasasının kapsamını da aşan büyük olaylara tepki olarak kısa süreli yükseliş gösterdiği tespit edildi.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kelimelerinin arama sıklığının da “crypto” ile benzer akıbeti yaşadığı görüldü. Bitcoin tüm zamanların zirvesinden %83 düşüş göstererek 17 puana gerilemiş durumdayken Ethereum’un %90 gerileyerek mevcut durumda 10 puan seviyesinde olduğu ortaya kondu.

Coin Bureau olarak tanınan bir kripto para analisti “crypto” arama sıklığının borsa hacimlerindeki düşüşle eş zamanlı gerçekleştiğine dikkat çekerek bu durumun yatırımcı ilgisizliğine işaret edebileceğini öne sürdü ve şu ifadeleri kullandı:

“Crypto” arama eğilimleri, Aralık 2020’den bu yana en düşük noktada. Bu aynı zamanda geçtiğimiz mayın ayında 32 ayın en düşük borsa hacimlerinin yaşandığını zaman denk geliyor.

Türkiye de küresel trendlere uyumlu bir seyir izliyor

Veriler, Türkiye özelinde incelendiğinde de küresel tablo ile benzer sonuçlar gözlemlendi. Bitcoin, Ethereum ve kripto gibi kelimelerin aranma sıklığının 2020 seviyelerine düştüğü gözlemlenirken yakın zamanda yapılan aramaların yoğun olarak ülkenin doğu illerinden geldiği tespit edildi.

Korku ve açgözlülük endeksi uzun süredir nötr

Öte yandan ocak ayının ortasına kadar üç çeyrek boyunca negatif bölgede yer alan korku ve açgözlülük endeksinin mayıs ayının başından bu yana nötr bölgede seyrettiği dikkatleri çekti.

Ocak ayının sonundan itibaren sık sık 0-100 puanlık skalasında 55 puanın üzerine çıkarak piyasada olumlu bir beklenti olduğuna dair işaret veren endeksin nötr bölgedeki uzun süreli seyrinin ilginin azaldığına dair bir başka gösterge olduğu iddia edildi.

Ayı piyasası devam mı ediyor?

Yılın başında yükseliş yaşayan kripto paraların geneline yönelik bir ilgi düşüklüğü, bazı analistler tarafından ayı piyasasının devam ettiğine yönelik bir işaret olarak yorumlandı.

Öte yandan “decentralized exchange” veya “memecoin” gibi sektöre yönelik daha spesifik kullanım sıklığındaki artış, yatırımcıların sektöre hakimiyetinin arttığı ve genel kelimeleri kullanmayı bıraktıkları yönünde yorumlandı. Bu kapsamda, mevcut durumun bir ayı piyasasından çok sektörün yeni yatırımcıları beklerken geçtiği bir konsolidasyon aşaması içerisinde bulunduğu öne sürüldü.

Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Ayı Bitmedi Mi? Google Aramaları 2020 Seviyesinde! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Ayı Bitmedi Mi? Google Aramaları 2020 Seviyesinde!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!