ABD’den Gelecek Kritik Veriler Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de kısa bir süre sonra açıklanacak mayıs ayına ait tarım dışı istihdam verileri ve işsizlik oranlarının Bitcoin’e (BTC) volatilite getireceği tahmin ediliyor.

ABD tarım dışı istihdam verileri TSİ bugün saat 15.30’da açıklanacak. Piyasa analistleri, işgücü piyasasındaki gidişatın ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınacak faiz kararını ciddi bir şekilde etkilediğini öne sürüyor. Bu sebeple açıklanacak verilerin enflasyon verisi kadar önemli olduğu düşünülüyor.

Bir önceki veri beklentilerin altında 253 bin olarak gelmişti. Bugün açıklanacak veride ise beklentiler 180 bin seviyesidir.

Tarım endüstrisi haricindeki mayıs ayı içerisinde çalışan insanların değişikliğini ifade eden verilerin yukarı yönlü ilerlemesi durumunda dolarda artış yaşanabilir. Bitcoin ile ters korelasyon içerisinde hareket eden dolar endeksinin (DXY) artış göstermesi kripto para piyasasını olumsuz etkileyecektir.

Açıklanacak Veriler Öncesi Kripto Paralarda Son Durum

Kripto para piyasası son bir süredir düşük hacimle ilerliyor ve fiyatlarda büyük değişimler gözlemlenmiyor.

Son 24 saatlik periyotta Bitcoin %1 artışla 27.136 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Major altcoinler de benzer artışlar yaşadı. Ethereum (ETH) %1,9 yükselişle 1.895, Ripple (XRP) %2,1 artışla 0,516, Cardano (ADA) %3,4 artışla 0,376 ve BNB (BNB) %0,8 artışla 307 dolardan işlem görüyor.

ABD’den Gelecek Kritik Veriler Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’den Gelecek Kritik Veriler Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!