Bitcoin Neden Düştü? FED Yetkilisinin Açıklamaları Mı Tetikledi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC), FED Cleveland şube Başkanı Loretta J. Mester’in açıklamalarıyla paralel zamanda sert düşüş yaşaması dikkat çekti.

Bitcoin’de TSİ bugün sabah saatlerinde kısa süreli sert bir gerileme gözlemlendi. Bitcoin’in 27.800 dolar seviyelerinden hızlı bir şekilde %3’e yakın değer kaybederek 27 bin dolar bandına düşmesinin arkasında ABD Merkez Bankası‘nın (FED) Cleveland şube başkanı Loretta Mester‘in açıklamaları olduğu düşünülüyor.

Loretta Mester Financial Times’a (FT) verdiği röportajda, FED tarafından yapılan faiz artırımlarını durdurmak için geçerli sebep göremediğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Faiz artırımlarını durdurmak için geçerli bir neden görmüyorum. Hatta faiz oranlarını yükseltmek için daha geçerli sebepler olduğunu görüyorum. Daha sonra ekonomi hakkında belirsizlik ortadan kalkana kadar bir süre beklemek gerekiyor.

FED Cleveland Başkanı ayrıca borç limiti anlaşması hakkında da konuştu. Mester, bu anlaşmanın da ABD ekonomisindeki belirsizliği büyük oranda ortadan kaldıracağını dile getirdi.

Geçtiğimiz yılın mart ayından bu yana faizleri %5 artıran FED’in geçtiğimiz haftaya kadar 14 Haziran’daki toplantıda faiz artırımına gitmemesi bekleniyordu. Ancak yaklaşık 1 haftadır 25 baz puan faiz artırımı beklentileri güçleniyor. Son olarak da Mester’in açıklamaları, beklentilerde yükselişe neden oldu.

Mevcut durumda Chicago Mercantile Exchange (CME) verilerine göre 14 Haziran’da 25 baz puanlık faiz artırımı yapılma ihtimali %66,4 oranında bulunuyor.

Öte yandan ABD’de faiz artırımı konusunda görüş ayrılıkları bulunuyor. Bazı yetkililer ekonominin daha net bir hale geldiğini öne sürerek Haziran ayında faiz artırımlarına ara verilmesi gerektiğini savunsa da bazıları sıkılaştırma politikasının devam etmesi gerektiğine inanıyor.

Mester’in bu açıklamalarının ardından ani bir düşüş yaşayan Bitcoin, CoinGecko verilerine göre son 24 saatlik periyotta %2,7 değer kaybederek 27.088 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin Neden Düştü? FED Yetkilisinin Açıklamaları Mı Tetikledi? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Düştü? FED Yetkilisinin Açıklamaları Mı Tetikledi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!