Büyük Bitcoin Balinalarından Boğa Hazırlığı Mı? Borsalardan Çıkıyorlar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) balinaları varlıklarını borsalardan çekmeye devam ederken kritik bir metrik son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi.

On-chain analiz platformu CryptoQuant tarafından sunulan verilere göre Bitcoin balinaları kademeli olarak borsalardaki varlıklarını çekmeye devam ediyor. Borsa-balina oranı olarak bilinen bu önemli metriğe göre tüm kripto para borsalarındaki balina sayısı 0,3 puanlık kritik bir seviyeye kadar geriledi. Söz konusu gerileme özellikle mayıs ayının ortasından bu yana hız kazandı.

Bu 0,3 puanlık oran en son mart ayında görülmüştü. Ek olarak, mart ayında yaşanan balina çekilmesi sırasında da Bitcoin fiyatı yaklaşık 27.500 dolar seviyesindeydi. Borsa-balina metriği en hacimli 10 BTC transferinin borsalara akan toplam Bitcoin miktarına bölünmesiyle hesaplanıyor.

Piyasa analistlerine göre borsalara karşı güven kaybı yaşayan balinalar, varlıklarını büyük ihtimalle özel cüzdanlarına çekiyor. Öte yandan analistler, balinaların hareketleri karşısında sakin kalan fiyatlara işaret ederek piyasanın psikolojik olarak daha sağlıklı ve esnek bir süreçten geçtiğini öne sürdü.

Kripto para piyasasındaki genel kanıya göre büyük yatırımcıların borsalardan Bitcoin varlıklarını çekmesi bir yükseliş habercisi olarak yorumlanıyor. Balinalar bu Bitcoinleri satmayacaklarına dair yaptıkları hamle ile boğanın başlayacağını düşünüyor olabilirler.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,4 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 27.823 dolardan işlem görüyor.

Büyük Bitcoin Balinalarından Boğa Hazırlığı Mı? Borsalardan Çıkıyorlar! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Büyük Bitcoin Balinalarından Boğa Hazırlığı Mı? Borsalardan Çıkıyorlar!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!