Suiswap Nedir? Ne Zaman Çıkacak? – 2023-05-23 20:07:35

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suiswap, Vivid Network tarafından SUİ blok zinciri üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir Defi protokolüdür. Amacı Sui ekosistemi üzerinde güvenli ve hızlı bir ticaret ortamı oluşturmaktır.

ProjeninTemel Bileşenleri

Geleneksel Likidite Havuzları

Uniswap ve PancakeSwap’a benzer şekilde Suiswap, geleneksel likidite havuzları üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan token değişimi sunmayı amaçlamaktadır.. Kullanıcılar SUI/USDC gibi tokenleri takas edebilir. Likidite sağlayıcılar (LP’ler) havuza varlık katkısında bulunarak platform tarafından üretilen alım satım ücretlerinin bir kısmını kazanabilir.

Stablecoin Likidite Havuzları

Suiswap ayrıca Curve gibi USDC/USDT havuzlarına benzer stabil coin likidite havuzlarına da oluşturacak. Bu havuzlar, stabilcoin ticareti yaparken daha düşük kayma ve daha sıkı spreadler sağlayarak onları hem tüccarlar hem de LP’ler için cazip bir seçenek haline getirecek.

Merkezi Limit Emir Defteri İşlem Platformu

Suiswap, daha bilgi sahibi yatırımcılara hitap etmek için merkezi limitli emir defteri (CLOB) ticaret platformunu içerecektir. Bu bileşen, kullanıcıların limitli emirler vermesine olanak tanıyarak alım satımları üzerinde daha fazla kontrol ve otomatik piyasa yapıcılara (AMM’ler) kıyasla potansiyel olarak daha iyi fiyatlar sunar.

Merkezi Olmayan Toplayıcı

Merkezi olmayan toplayıcı, platformun önemli bir bileşenleri arasındadır. Traderlar için daha fazla likidite ve daha düşük kayma sağlamak için emir defterlerinden ve likidite havuzlarından gelen likiditeyi birleştirir. Suiswap, birden fazla likidite kaynağını olan Tokenleri veya Coinleri bir araya getirerek verimli ve sorunsuz bir alım satım deneyimi sunmayı amaçlamaktadır.

Likidite Tarımı

Suiswap’ın havuzlarına likidite sağlayan kullanıcılar, ödül olarak SSWP tokenleri kazanarak likidite yapıcılığına katılabilirler. Bu teşvik mekanizması, platforma daha fazla kullanıcı çekmeyi, likiditeyi artırmayı ve genel ticaret deneyimini iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

Verim Tarımı ve Platform Geliri

SSWP tokenlarının stake edilmesi, kullanıcıların yield farming’e katılmalarını ve platformun gelirinden pay almalarını sağlamaktır.

Suiswap Platformunun Vizyonu ve Gelecek Hedefleri

Suiswap, çeşitli kullanıcı ihtiyaçlarına hitap eden kapsamlı bir platform sunarak tüm Sui ekosistemi için Defi platformu olmayı amaçlamaktadır. Suiswap’in gelecekteki gelişim hedefleri arasında platformun sunduklarını genişletmek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmektir.

İlginizi çekebilir Sui Ekosistemi Detaylı İncelemesi 

Bazı potansiyel büyüme alanları ise şunlardır:

Çapraz Zincir Entegrasyonu: Diğer blok zinciri ağlarıyla entegrasyon yapmak. Bu hedef ile birlikte platformun daha geniş bir kullanıcı tabanından yararlanması amaçlanmıştır. Blok zincirleri arasındaki transferi kolaylaştırmak ve Defi sektöründe lider olmaktır.

Yeni Varlıklar: Platformun gelecek hedeflerinden biri de platforma yeni varlıklar ve türevler eklemektir. Bunu yapmasındaki ana motivasyonu ise platforma daha fazla yatırımcı ve trader çekmektir. 

Geliştirilmiş Kullanıcı Deneyimi: Platformun gelecek hedefleri arasındaki bir diğer başlık ise kullanıcı deneyimini arttırmaktır. Platformun arayüzü ve işlevselliğinin iyileştirilmesi, kullanıcıların sorunsuz ve verimli bir ticaret deneyimi yaşamasını sağlamaktır.

Topluluk yönetişimi: Birçok Blockchain platformu gibi Suiswap’ta yönetimde topluluğunun söz sahibi olmasını istiyor. Platformun gelecekteki gelişimi ve yönü hakkında söz sahip olmak yatırımcılar için bir platforma güven sağlar. Bu sayede ekosistem içerisinde teşvik artacak ve kullanıcı miktarı artacaktır. 

Ortaklıklar ve entegrasyonlar: SUI ekosistemindeki diğer projeler ve platformlarla işbirliği yapmak, genel ağı güçlendirecek ve Suiswap platformunun faydasını artıracaktır.

Suiswap

SuiSwap Tokenomik

SSWP Tokeni, SUI blok zinciri ekosistemi içinde yerel bir token olan Suiswap protokol tokeninin simgesidir. SSWP tokeninin amacı Suiswap protokolünü, platformunu ve yönetim mekanizmalarını güçlendirmektir

Suiswap platformu, topluluğunun SSWP tokeni aracılığıyla gelir elde etmelerini sağlamayı amaçlamaktadır: Topluluk üyeleri, SSWP tokenlerini platformda tutarak ve stake ederek alım satım ücretlerinden ve diğer yerlerden elde edilen platform gelirini elde alabilirler.

Token Dağılımı Şu Şekildedir

Toplam arzın %30’unu takım, yazılımcılar ve danışmanlar tarafından alınacaktır.

Toplam arzın %13.5’u özel ve tohum satışına katılanlar alacaktır.

Toplam arzın %2-%3.5 Airdrop olarak dağıtılacaktır.

Toplam arzın %12’si İdo ön satışına katılanlara dağıtılacaktır.

Toplam arzın %4’ü ilk başlangıç likidite ödülleriyle dağıtılacaktır.

Toplam arzın %1’i ilk SSWP-SUİ havuzu likiditesi için kullanılacaktır.

Toplam arzın %38’İ likidite ve Yield Farming kısmına ayrılacaktır.

Suiswap Crew görevleri ve OG Rolü

Öncelikle Buraya tıklayarak ilgili siteye girmeniz gerekiyor. Daha sonra “Connect” seçeneğine tıklayıp Discord hesabımızı siteye bağlıyoruz. Sitede verilen görevleri yaptıkça platformun içindeki leveliniz ve puanınız yükseliyor.

Suiswap Crew Görevleri

 Suiswap OG Nedir?

 Şu anda dört Suiswap OG rolü vardır

 OG: OG, topluluktaki en yaygın OG rölüdür. Topluluk üyeleri, düzenli etkinliklere katılarak OG rolünü alabilirler.

 OG Booster: OG booster, üyelerin Suiswap discord sunucusunu güçlendirerek kazanabilecekleri benzersiz bir Suiswap rolüdür.

 OG Altın : Topluluk üyeleri, özel etkinliklere katılarak veya projenin ekosistem inşasına katkıda bulunarak daha özel bir Suiswap OG rolü alabilirler.

 OG Platin : Yalnızca topluluğun inşasında önemli katkıda bulunanbirkaç üye Suiswap OG platin alabilmiştir.

 Suiswap Puanı ve OG Rolü Arasındaki İlişki

Suiswap yönetim belirteci, airdrop etkinliği sırasında Suiswap OG, ilgili Suiswap Noktasına dönüştürülecek ve airdrop etkinliği sırasında katkı kanıtı olarak kullanılacaktır. Değişim kuralları şu şekilde gösterilir:

 OG : 2000 Suiswap Puanı

 OG Booster : 4000 Suiswap Puanı

 OG Altın: 10000 Suiswap Puanı

 OG Platin : 6000 Suiswap Puanı

Suiswap’ın Desteklediği Cüzdanlar

Martian Wallet

Sui Wallet

Suiet Wallet

Elli Wallet

OKX Wallet

Ethos Wallet

BitKeep Wallet

Surf Wallet

GlassWallet

Morphis Wallet

OneKey Wallet

Spacecy Wallet

Fewchat Wallet

Suiswap Mainnet Lansmanı

Suiswap Mainnet

Daha verimli ve eşitlikçi merkezi olmayan finans(Defi) ekosistemi olmaya çalışan proje yakın bir zamanda Mainnet Lansmanını duyurdu. 

Ana ağ lansmanı çıkışıyla birlikte proje kullanıcılarına protokolleri içindeki likiditeyi arttırmak için çeşitli teşvikler sunuyor. Etkinlikler toplamda 2 etkinlikten oluşacak.

Beacon SSWP Token Likidite Havuzu

Suiswap Mainnet’in piyasaya sürülmesinin ardından, başlangıçta SSWP token dolaşımının küçük bir bölümünü kolaylaştırmak için SSWP/SUI likidite havuzu oluştulacaktır.. Bu likidite, dolaşımdaki toplam tokenlerin yaklaşık %1‘ini oluşturacak ve SSWP başına 0,015 SUI başlangıç fiyatıyla satılacaktır.

Bu havuz ile birlikte sitelerinde verdikleri tarihe göre 3 haziran sabah 06.00’da yapılacak IDO yani halka açık satışında Tokenin fiyatını belirlemek için bir işaret görevi görecektir. 

Aynı zamanda, SSWP havuzunun bu kısmı, kullanıcıların SSWP tokenlerini stake ederek platform kar payının %60’ını elde etmesine olanak sağlar. SSWP’yi kilitleyerek ekstra SSWP avantajları kazanma gibi SSWP tabanlı tüm özellikleri deneyimlemelerini sağlar.

İlk Likidite Ödül Etkinliği

İki ay sürecek bu etkinlik ile birlikte SUI/USDC, SUI/USDT, USDC/USDT havuzlarında üç aydan fazla likidite sağlayan kullanıcılar 400 milyon SSWP tokenini eşit olarak paylaşacak.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Haber Kaynağı bitcoinairdrop.net

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Suiswap Nedir? Ne Zaman Çıkacak? – 2023-05-23 20:07:35
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!