Polygon zkEVM Beta Sürümü Yayında: İlk İşlem Vitalik Buterin’den

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En popüler Ethereum (ETH) ölçeklendirme platformlarından biri olan Polygon (MATIC), üç buçuk ay süren testlerin ardından halka açık zkEVM mainnet’in beta sürümü hayata geçirdi.

Polygon ekibi, Ethereum Virtual Machine (EVM) ile uyumlu katman-2 (L2) ağı olan Polygon zkEVM’in mainnet beta sürümünün resmen başlatıldığını duyurdu. Ekip tarafından yapılan açıklamada, zkEVM’nin tüm yönlerini açık kaynak haline getirildiğini böylece geliştiricilerin kodu inceleyerek sıfır bilgi (zk) alanında daha fazla yeniliğe katkıda bulunabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, 50 den fazla kripto odaklı şirketin Polygon zkEVM teknolojisini kullanacağına da yer verildi.

2023 yılının kripto para camiası için en büyük trendleri arasında yer alan Sıfır bilgi (ZK) teknolojisi birçok kişi tarafından blokzincirleri ve kriptografi için büyük bir gelişme olarak görülüyor. Bu teknoloji özünde işlemlerin hızını artırmayı ve maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor.

Polygon’un kurucu ortağı Sandeep Nailwal’in global medyaya verdiği demece göre zkEVM duyuru töreninin bir parçası olarak mainnet üzerindeki ilk işlem Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin tarafından TSİ 17.30‘da gerçekleştirildi. Nailwal, yayınlanan sürümün halen daha yeni bir teknoloji olduğu ve bu nedenle beta mainnet olarak adlandırıldığı konusunda uyardı.

Polygon zkEVM Beta Sürümü Yayında: İlk İşlem Vitalik Buterin’den isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Polygon zkEVM Beta Sürümü Yayında: İlk İşlem Vitalik Buterin’den
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!