ABD Enflasyon Verisi Açıklandı: Bitcoin ve Altcoinler Nasıl Tepki Verdi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD şubat ayı enflasyon verisinin beklenti seviyesi olan %6 şeklinde açıklanması üzerine Bitcoin’de (BTC) yükseliş görüldü.

Geçtiğimiz dakikalarda piyasanın beklentisi paralelinde %6 oranında açıklanan enflasyon verisi, yaşanan son banka krizi sonrasında piyasaları rahatlatması sebebi ile Bitcoin’de 500 dolarlık yükselişi tetikledi.

Açıklama öncesi 24.800 dolara kadar yükselen Bitcoin, açıklamayla birlikte 25.300 dolara, Ethereum (ETH) ise 1.700 dolara kadar yükseliş yaşadı. Altcoinlerde ise genel olarak yeşillenmeler görüldü. Coingecko verilerine göre Bitcoin yazım esnasında 24.999 dolardan işlem görüyor.

Geçtiğimiz aylarda ABD’de enflasyon oranı beklentilerin üzerinde seyretmişti. Bu da FED’in yürüttüğü politikaların piyasalarda beklenen etkiyi yaratmadığı düşüncesini oluştururken, global finans piyasalarında ve kripto para piyasasında düşüşler gözlemlenmesine neden olmuştu.

Aralık ayında enflasyon verisi beklentilerin altında gelmiş, ocak ayında ise beklentilerin üzerinde seyretmişti. Ocak ayında beklentilerin üzerinde seyretmesinin ardından FED faizlerde 25 baz puanlık bir artış yapmıştı. Yaşanan son bankacılık krizi öncesinde FED Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı açıklamalar sonrasında ise faiz artışlarının hızının artacağı düşünülmüştü ve bu konudaki tahminler 75 baz puana kadar çıkmıştı. Ancak yaşanan bankacılık krizi sonrasında FED’in sıkılışma politikalarının bankaları zora soktuğunun düşünülmesi ve bu konuda banka müşterilerinin fonlarını korumaya yönelik atılan adımlar sebebi ile faiz artırımları konusunda yavaşlamaya gidileceği düşüncesi baskın gelmeye başladı.

Bu düşüncenin yayılması ardından beklentiler önce 50 baz puanlık artışa, sonrasında 25 ve hatta birçokları tarafından faiz artışının pas geçileceği yönünde şekillendi. Enflasyon verisinin beklentilerle aynı oranda gelmesi ise 25 baz puanlık artıştan tekrardan 50 baz puanlık artışa yönelinmesine sebep oldu. Enflasyon verisinin beklentide gelmesi, lakin çekirdek enflasyonun artması faiz oranlarının artacağını düşündürmeye başladı. Ancak tüm bu tahminlere rağmen FED’in nasıl bir politika izleyeceği oldukça merak konusu.

ABD Enflasyon Verisi Açıklandı: Bitcoin ve Altcoinler Nasıl Tepki Verdi? isimli makale Fatih TAŞDEMİR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Enflasyon Verisi Açıklandı: Bitcoin ve Altcoinler Nasıl Tepki Verdi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!