SVB Etkisi: Kriptoda hafta nasıl başladı?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın tüm mevduat sahiplerinin Pazartesi günü paralarını çekebileceklerini açıklamasının ardından, kripto piyasası gelen güven nedeniyle yeşile döndü.

Kripto para dünyasında geride bıraktığımız haftasonu oldukça hareketli geçti. Başta bünyesinde birçok kripto şirketi de bulunduran Silicon Valley Bank’ın krizi, devamında bu gelişmelerden etkilenen piyasalar derken, oldukça karmaşık bir gelişmeler silsilesi ile haftanın ilk gününe ulaştık.

Tüm bu yaşananlar sırasında bir takım düşüşler gözlemlense de genel olarak piyasada ilk gün, yeşillerin hakim olduğu ve kripo para piyasa hacminin yeniden 1 trilyon doların üzerine çıktığı bir atmosferle başladı. 

Son 24 saat içerisinde yüzde 9.20’nin üzerinde yükseliş yaşayarak yeniden 22.400 bandının üzerine çıkan lider kripto Bitcoin (BTC), 7 Mart’taki konuma geri döndü.

Altcoin’lerde de benzer bir çizgi görebilmek mümkün. Öyle ki aşağıdaki görselse de görülebileceği üzere kripto paraların büyük bir çoğunluğu yükseliş yaşamış durumda. 

Bu noktada sebep olarak Federal Rezerv, ABD Hazinesi ve FDIC’in ortak açıklamaları gösterilebilir. Hâlihazırda kapatılan Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın tüm mevduat sahiplerinin Pazartesi günü paralarını çekebileceklerini açıklamasının ardından, kripto piyasası gelen güven nedeniyle yeşile döndü.

Kripto dünyasında güvenin önemi: Geri ödeme yükseliş getirdi

Kripto para sektörü geçmişte birçok alanda güven sorunları yaşadı. Sektörün büyük bir kısmı kullanıcılarına uzun vadeli güven oluşturmak için büyük bir çaba ile çalışsa da ne yazık ki kötü aktörler nedeniyle bu bağ tam olarak kurulamadı.

Konu düzenleyicilere de ne yazık ki bu kötü aktörler üzerinden taşındığından kripto para sektörü üzerinde kötü bir algı oluşturulmuş oldu. Ancak günümüzde bu algının giderek kırıldığını görüyoruz.

En büyük finansal düzenleyicilerden Federal Rezerv, ABD Hazinesi ve FDIC’in yıkılan kalelerden Silicon Valley Bank için ortak bir açıklama yayımlaması da hem genel piyasaları hem de kripto mumlarını yeşil yönde yaktı.

Bununla birlikte piyasanın 2 numaralı stablecoin’i US Dollar Coin (USDC), 0.84 dolara kadar inen fiyatından yeniden 0.99,3 bir fiyata geri dönerek dolar sabitine yeniden yaklaştı. Bilindiği üzere USDC’nin arkasındaki şirket olan Circle, Silicon Valley Bank’ta oturan USDC’yi destekleyen 3.3 milyar dolarlık nakit rezervine sahip olduğunu açıklamasının ardından cuma gecesi büyük bir paniğe neden oldu.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SVB Etkisi: Kriptoda hafta nasıl başladı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!