FDIC köprü banka oluşturarak SVB fonlarına erişim sağlayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para dünyasının son günlerde gündemine bomba gibi düşen konusu dönemin dev yatırım bankası Silicon Valley Bank oldu. Bankanın “sistemik risk” adlı ürününde yaşanan sorunlar sebebiyle iflas etmesi, sadece kripto değil, çevresindeki banka ile etkileşimi olan birçok şirketi etkiledi.

Doğal olarak şirketlerden teker teker banka ile bağlantılarının açıklanmasına yönelik paylaşımlar gelmeye devam ediyor. 

Son olarak Federal Mevuad Sigorta Kurumu (FDIC), Silicon Valley Bank’ın hem sigortalı hem de sigortasız tüm mevduatlarını ve kayıtlı tüm varlıklarını yeni oluşturulan, tam hizmet FDIC tarafından işletilen bir “köprü bankasına” devretti.

FDIC, Silicon Valley Bank’ın varlıklarını köprüya aktardı

Kripto dünyasında birçok şirketin ilk dönem yatırımcılarından olan Silicon Valley Bank, aynı zamanda en büyük ikinci stablecoin statüsüne sahip olan USDC’nin de teminat varlıklarına kasa sahipliği yapıyordu. Ancak yakın zamanda sistemik risk ürününün sorun çıkartması ile birlikte krize sürüklenen bankası, kapatılması ve birçok şirket ile arasında bağın kesilmesi ile birlikte oldukça büyük bir korku yaydı. Doğal olarak şirketlerin de en büyük taleplerinden biri varlıklarının korunumu oldu.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından varlıkları sigortalıolan Silicon Valley Bank, bu sayede aracı bir köprü banka üzerinden kullanıcı fonlarını ödeyebilecek.

Bu noktada bir köprü bankasının FDIC tarafından atanan bir kurul altında faaliyet gösteren yetkili bir ulusal banka olduğunu belirtmekte fayda var. Mevduatları ve diğer bazı yükümlülükleri üstlenen bu kurum, iflas etmiş bir bankanın belirli varlıklarını satın alır. Köprü bankası yapısı, bir bankanın sorun yaşaması durumudna FDIC’nin kurumu istikrara kavuşturabileceği ve düzenli bir çözüm uygulayabileceği zaman arasındaki boşluğu “köprülemek” için tasarlanır.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FDIC köprü banka oluşturarak SVB fonlarına erişim sağlayacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!