DeFi Protokolüne 200 Milyon Dolarlık Hack Saldırısı: Token Fiyatı Çakıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Euler Finance, ilk verilere göre 200 milyon dolarlık bir hack saldırısına uğradı.

On-chain güvenlik firması BlockSec tarafından sunulan verilere göre Eular Finance özelinde ciddi miktarda flash loan (flaş kredi) saldırısı gerçekleşti. TSİ 14.00 sularında gerçekleşen saldırı sonucunda 197 milyon dolar civarında varlık saldırganlar tarafından ele geçirildi.

Çalınan varlıklar arasında 136 milyon dolar değerinde Lido Staked Ether (STETH), 34 milyon dolar USD Coin (USDC), 19 milyon dolar Wrapped Bitcoin (WBTC) ve 8,7 milyon dolarlık DAI yer aldı.

Euler Finance konu hakkında detaylı açıklama yapmazken kolluk kuvvetleri ve güvenlik ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışmaların devam ettiği belirtildi:

Durumun farkındayız. Ekibimiz şu anda güvenlik uzmanları ve kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışıyor. Detaylara ulaştıkça daha fazla bilgi yayınlayacağız.

CoinGecko verilerine göre saldırıya paralel olarak Euler (EUL) fiyatında da ciddi düşüş yaşandı. Saldırıdan önce 6,2 dolar seviyesinde işlem gören EUL, yaşanan olayların ardından %55 düşerek 2,88 dolara kadar geriledi. EUL haberin kaleme alındığı esnada 3,26 dolardan işlem görüyor.

Euler Finance, geçtiğimiz yıl FTX, Coinbase, Jump, Jane Street ve Uniswap‘in katılımıyla 32 milyon dolarlık bir finansman turunu tamamlamıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DeFi Protokolüne 200 Milyon Dolarlık Hack Saldırısı: Token Fiyatı Çakıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!